r
Nosalty Logó

Fokhagymás majorannás pecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Fokhagymás majorannás pecsenye
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

666
Kalória
46.7g
Fehérje
11g
Szénhidrátok
47.6g
Zsír
319.2g
Víz
161.8g
Koleszterin
1.8g
Rost
4.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7461.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    4697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 2666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A maradék főtt húst csíkokra daraboljuk. A vöröshagymákat és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket lereszeljük.
  2. Az olajon a szalonna kockákat kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azt is átpirítjuk erős lángon.
  3. Ráöntjük a paradicsomlét és a víz felét, hozzáadjuk a fokhagyma és a majoranna felét is, és jól összeforraljuk.
  4. Fedő alatt takarék lángon 5 percig főzzük, amíg szép barnás színt kap a mártásunk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a marhahúsleves kockát, hozzáadjuk a víz és a fűszerek másik felét, és újra összeforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és 5 percig főzzük, hogy a hús magába vegye az ízeket. (Inkább csak rázogassuk a serpenyőt, ne sokat kevergessük, mert a hús szétesik.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: wok

Maradék főtt hús felhasználására az egyik legjobb módszer a "felturbózás". Ez nálunk azt jelenti, hogy a brassóihoz hasonló fűszeres mártást készítünk, és abban adunk új ízeket az egyébként kicsit unalmas ízű főtt húsnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Sonkás rántott palacsinta

Mi lehetne jobb egy klasszikus palacsintánál? Hát egy sonkakrémmel megtöltött, ropogós bundában kisütött palacsinta! Készítsük el ezt a klasszikus verziót, majd tálaljuk sok-sok ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!