Fokhagymás majorannás pecsenye
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g sertéshús332 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
35 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
75g víz0 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
Összesen
666
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
800g sertéshús1328 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
300g víz0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
Összesen
2666
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
45.7g sertéshús76 kcal
-
19.4g vöröshagyma7 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
8.6g füstölt szalonna56 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.7g paradicsomlé1 kcal
-
17.1g víz0 kcal
-
0.2g majoranna0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
Összesen
152
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1865.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 319.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2259 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
666
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.7 g
Zsír
-
Összesen 190.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7461.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 2008 mg
-
Nátrium 4697 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1276.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
2666
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 516 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
15 dkg füstölt szalonna
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 dl paradicsomlé
-
3 dl víz
-
3 tk majoranna
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A maradék főtt húst csíkokra daraboljuk. A vöröshagymákat és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket lereszeljük.
- Az olajon a szalonna kockákat kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azt is átpirítjuk erős lángon.
- Ráöntjük a paradicsomlét és a víz felét, hozzáadjuk a fokhagyma és a majoranna felét is, és jól összeforraljuk.
- Fedő alatt takarék lángon 5 percig főzzük, amíg szép barnás színt kap a mártásunk.
- Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a marhahúsleves kockát, hozzáadjuk a víz és a fűszerek másik felét, és újra összeforraljuk.
- Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és 5 percig főzzük, hogy a hús magába vegye az ízeket. (Inkább csak rázogassuk a serpenyőt, ne sokat kevergessük, mert a hús szétesik.)
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 22050
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Sült krumplival, rizzsel vagy tésztával is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Maradék főtt hús felhasználására az egyik legjobb módszer a "felturbózás". Ez nálunk azt jelenti, hogy a brassóihoz hasonló fűszeres mártást készítünk, és abban adunk új ízeket az egyébként kicsit unalmas ízű főtt húsnak.