r
Nosalty Logó

Fokhagymás majorannás pecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Fokhagymás majorannás pecsenye
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

666
Kalória
46.7g
Fehérje
11g
Szénhidrátok
47.6g
Zsír
319.2g
Víz
161.8g
Koleszterin
1.8g
Rost
4.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7461.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    4697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 2666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A maradék főtt húst csíkokra daraboljuk. A vöröshagymákat és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket lereszeljük.
  2. Az olajon a szalonna kockákat kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azt is átpirítjuk erős lángon.
  3. Ráöntjük a paradicsomlét és a víz felét, hozzáadjuk a fokhagyma és a majoranna felét is, és jól összeforraljuk.
  4. Fedő alatt takarék lángon 5 percig főzzük, amíg szép barnás színt kap a mártásunk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a marhahúsleves kockát, hozzáadjuk a víz és a fűszerek másik felét, és újra összeforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és 5 percig főzzük, hogy a hús magába vegye az ízeket. (Inkább csak rázogassuk a serpenyőt, ne sokat kevergessük, mert a hús szétesik.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: wok

Maradék főtt hús felhasználására az egyik legjobb módszer a "felturbózás". Ez nálunk azt jelenti, hogy a brassóihoz hasonló fűszeres mártást készítünk, és abban adunk új ízeket az egyébként kicsit unalmas ízű főtt húsnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!