r
Nosalty Logó

Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2044 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4835 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3382 micro
Összesen 2044 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként kimérjük a rizst, szűrőben átmossuk, egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és megsózzuk. Feltesszük főni.
  2. Ezután megpucolunk és felaprítunk két duci gerezd fokhagymát. Egy nagyobb serpenyőben elkezdünk melegíteni egy nagy evőkanál kókuszzsírt, majd rádobjuk a fokhagymát. Amikor egy pici színt kapott, illetve már egyre jobban illatozik, beletesszük a zöldbabot. Összeforgatjuk, egy picike vizet öntünk alá, kissé lejjebb vesszük a gázt, és néha átkeverve megvárjuk, hogy a bab megpuhuljon. Közben ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  3. Körülbelül mire a bab elkészül, a rizs is megfő, ezért elzárjuk alatta a gázt, leszűrjük, és félretesszük.
  4. Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanál kókuszzsírt, rádobjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált pulykahúst, sóval, borssal, kakukkfűvel, illetve ízlés szerint Vegetával ízesítjük. Megvárjuk, amíg a hús teljesen kivilágosodik, és készre sül. Elzárjuk alatta a gázt, és egyelőre ezt is félretesszük.
  5. A joghurtot egy tálkában kikeverjük sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Ezután következhet a rétegezés. Egy jénai tálat kikenünk egy kis kókuszzsírral. Az aljára kerül a párolt zöldbab fele, erre simítjuk rá a főtt rizst. Ezután következhet a fűszeres darált hús, végül pedig a maradék zöldbabbal borítjuk be az egészet. Meglocsoljuk a fűszeres joghurttal, hogy lehetőleg mindenhol érje, majd pedig light trappista sajtot teszünk rá - a legjobb lenne reszelni, de én most a szeletelt verzióból tépkedtem rá kisebb darabokat.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben grill fokozatra kapcsolhatjuk, hogy a sajt gyönyörűen megbarnuljon és ropogóssá süljön a tetején. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 403
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34840
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Ajánló

A joghurtot ki lehet váltani tejföllel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta volt egy nagy csomag vágott zöldbab a hűtőben, s nemrég akciósan tudtam beszerezni darált pulykacombot is... Gondoltam, valahogy összepárosítom őket, s így született meg ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom és annál is laktatóbb étel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...