Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g zöldbab41 kcal
-
38g jázmin rizs134 kcal
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
512
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g zöldbab164 kcal
-
150g jázmin rizs537 kcal
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
2044
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
36.7g zöldbab10 kcal
-
9.2g jázmin rizs33 kcal
-
30.6g darált pulykahús35 kcal
-
1.8g kókuszzsír16 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
12.2g joghurt7 kcal
-
6.1g trappista sajt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
124
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1208.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 284.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
512
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 164.2 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4835 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1167 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1865 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1138.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 2041 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3382 micro
Összesen
2044
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
600 g zöldbab
-
150 g jázmin rizs
-
500 g darált pulykahús
-
2 ek kókuszzsír
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
200 g joghurt
-
100 g trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Elsőként kimérjük a rizst, szűrőben átmossuk, egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és megsózzuk. Feltesszük főni.
- Ezután megpucolunk és felaprítunk két duci gerezd fokhagymát. Egy nagyobb serpenyőben elkezdünk melegíteni egy nagy evőkanál kókuszzsírt, majd rádobjuk a fokhagymát. Amikor egy pici színt kapott, illetve már egyre jobban illatozik, beletesszük a zöldbabot. Összeforgatjuk, egy picike vizet öntünk alá, kissé lejjebb vesszük a gázt, és néha átkeverve megvárjuk, hogy a bab megpuhuljon. Közben ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
- Körülbelül mire a bab elkészül, a rizs is megfő, ezért elzárjuk alatta a gázt, leszűrjük, és félretesszük.
- Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanál kókuszzsírt, rádobjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált pulykahúst, sóval, borssal, kakukkfűvel, illetve ízlés szerint Vegetával ízesítjük. Megvárjuk, amíg a hús teljesen kivilágosodik, és készre sül. Elzárjuk alatta a gázt, és egyelőre ezt is félretesszük.
- A joghurtot egy tálkában kikeverjük sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Ezután következhet a rétegezés. Egy jénai tálat kikenünk egy kis kókuszzsírral. Az aljára kerül a párolt zöldbab fele, erre simítjuk rá a főtt rizst. Ezután következhet a fűszeres darált hús, végül pedig a maradék zöldbabbal borítjuk be az egészet. Meglocsoljuk a fűszeres joghurttal, hogy lehetőleg mindenhol érje, majd pedig light trappista sajtot teszünk rá - a legjobb lenne reszelni, de én most a szeletelt verzióból tépkedtem rá kisebb darabokat.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben grill fokozatra kapcsolhatjuk, hogy a sajt gyönyörűen megbarnuljon és ropogóssá süljön a tetején. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 403
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 34840
- Feltöltés dátuma: 2015. február 12.
Ajánló
A joghurtot ki lehet váltani tejföllel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már régóta volt egy nagy csomag vágott zöldbab a hűtőben, s nemrég akciósan tudtam beszerezni darált pulykacombot is... Gondoltam, valahogy összepárosítom őket, s így született meg ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom és annál is laktatóbb étel! :)