Finom zöldséges farfalle
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
33g salátakeverék4 kcal
-
42g farfalle155 kcal
-
20g camembert sajt60 kcal
-
17g olajbogyó19 kcal
-
1g rukkola0 kcal
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
1 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g salátakeverék26 kcal
-
250g farfalle928 kcal
-
120g camembert sajt360 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
5g rukkola1 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
6 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13.3g salátakeverék2 kcal
-
16.6g farfalle62 kcal
-
24 kcal
-
6.6g olajbogyó8 kcal
-
0.3g rukkola0 kcal
-
26.6g kígyóuborka4 kcal
-
19.9g paradicsom4 kcal
-
1.8g hegyes erős paprika0 kcal
-
6g lilahagyma2 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 688 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 970 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 607 micro
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6579 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 4126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1109.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 793 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 309 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 912 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 354 micro
-
β-karotin 5821 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3640 micro
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 513 micro
-
Lut-zea 242 micro
Hozzávalók
-
200 g salátakeverék
-
250 g farfalle
-
120 g camembert sajt
-
1 közepes db kígyóuborka
-
3 közepes db paradicsom
-
0.5 közepes db hegyes erős paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Sós vizet felteszünk melegedni, amibe a tésztát fogjuk kifőzni.
- Amíg a tésztát főzzük, addig a salátakeveréket a rukkolával beleszórjuk egy nagy tálba. A rukkolát kicsit össze lehet vágni, ha nagyon nagyok a levelek.
- Összevágjuk a paradicsomot, camembert sajtot, uborkát, erős paprika felét (kihagyható), és a lilahagymát kockára. Az olajbogyókat kettő vagy három karikára, attól függően, hogy mekkorák a bogyók.
- Az összes zöldséget összekeverjük, és lelocsoljuk kb. 1 evőkanál olívaolajjal.
- Amikor a tésztát leszűrtük, hagyjuk kicsit kihűlni, és csak utána keverjük a salátába. Tálaláskor a tetejére egy kevés frissen őrölt fekete vagy színes borsot szórunk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 24229
- Feltöltés dátuma: 2014. február 10.
Ajánló
Bármely évszakban, bármely napszakban ajánlható. Párolt vagy grillezett húsokhoz, sült vagy füstölt halakhoz ideális köretként. Előételként önmagában is fogyasztható, nyáron inkább barna sörrel, télen egy jó pohár gyöngyöző rozé borral, de ezt mindenki saját ízlésére bízom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon sok saláta és zöldségfélét eszem, ezért a hűtőmben mindig van valamilyen salátakeverék. Ugyanígy vagyok az olajbogyóval is. A tészták, köztük a farfalle vagy masni tészta pedig alap. A reggeli készítésénél ezek előkerülnek, és hogy a végeredményhez még mi kell, az csak a fantáziámon múlik. Ezzel a finomsággal így voltam. Sorra szedtem a hűtőben sorakozó dolgokat, és ez lett az eredménye. Már most tudom, hogy nagyon sokszor fogom még elkészíteni. A salátáimat mindig a citrom ízesítésű olívaolajjal szoktam meglocsolni, mert pikáns ízt ad, és nagyon kellemes az illata. Ha csak egyedül fogyasztom a salátát, akkor csípősre szoktam készíteni, és ilyenkor az erős paprika mellett chilis olívaolajjal locsolom meg. A zöldségek szabadon variálhatók, sőt én magam sokszor teszek bele gyümölcsöt is. Az egyik ilyen a sharon, ami nagyon meg tudja bolondítani a salátát. Az édessége jól harmonizál a zöldségek savanyú-kesernyés ízével. A másik kedvencem a licsi. Kicsit babra munka kibontogatni, de megéri, mert feldobja a salátákat.