r
Nosalty Logó

Finom zöldséges farfalle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Finom zöldséges farfalle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

275
Kalória
11.1g
Fehérje
38.7g
Szénhidrátok
8.9g
Zsír
184.9g
Víz
14.4g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6579 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    4126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    5821 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3640 micro
Összesen 1653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Sós vizet felteszünk melegedni, amibe a tésztát fogjuk kifőzni.
  2. Amíg a tésztát főzzük, addig a salátakeveréket a rukkolával beleszórjuk egy nagy tálba. A rukkolát kicsit össze lehet vágni, ha nagyon nagyok a levelek.
  3. Összevágjuk a paradicsomot, camembert sajtot, uborkát, erős paprika felét (kihagyható), és a lilahagymát kockára. Az olajbogyókat kettő vagy három karikára, attól függően, hogy mekkorák a bogyók.
  4. Az összes zöldséget összekeverjük, és lelocsoljuk kb. 1 evőkanál olívaolajjal.
  5. Amikor a tésztát leszűrtük, hagyjuk kicsit kihűlni, és csak utána keverjük a salátába. Tálaláskor a tetejére egy kevés frissen őrölt fekete vagy színes borsot szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Nagyon sok saláta és zöldségfélét eszem, ezért a hűtőmben mindig van valamilyen salátakeverék. Ugyanígy vagyok az olajbogyóval is. A tészták, köztük a farfalle vagy masni tészta pedig alap. A reggeli készítésénél ezek előkerülnek, és hogy a végeredményhez még mi kell, az csak a fantáziámon múlik. Ezzel a finomsággal így voltam. Sorra szedtem a hűtőben sorakozó dolgokat, és ez lett az eredménye. Már most tudom, hogy nagyon sokszor fogom még elkészíteni. A salátáimat mindig a citrom ízesítésű olívaolajjal szoktam meglocsolni, mert pikáns ízt ad, és nagyon kellemes az illata. Ha csak egyedül fogyasztom a salátát, akkor csípősre szoktam készíteni, és ilyenkor az erős paprika mellett chilis olívaolajjal locsolom meg. A zöldségek szabadon variálhatók, sőt én magam sokszor teszek bele gyümölcsöt is. Az egyik ilyen a sharon, ami nagyon meg tudja bolondítani a salátát. Az édessége jól harmonizál a zöldségek savanyú-kesernyés ízével. A másik kedvencem a licsi. Kicsit babra munka kibontogatni, de megéri, mert feldobja a salátákat. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!