Finn eperhab
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g eper30 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g eper180 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1156
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
57g eper17 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
23.8g habtejszín69 kcal
-
15.2g tojásfehérje8 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
109
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 135.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 79.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1093.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 811.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
1156
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
6 ek porcukor
-
250 ml habtejszín
-
4 db tojásfehérje
-
1 csipet só
Elkészítés
- Az epret mossuk, tisztítjuk, durva darabokra vágjuk, majd a porcukorral pürésítjük. A pürét egy sűrű szitán átpaszírozzuk.
- A tejszínt nem túl kemény habbá verjük.
- A tojásfehérjéket a csipett sóval kemény habbá verjük.
- Először az eperpürét, majd a tejszínhabot óvatosan a felvert tojásfehérjéhez keverjük úgy, hogy a hab márványos maradjon.
- A habot poharakba töltjük, és tálalásig hidegre tesszük.
- Tálalás előtt a megmaradt eprekkel díszítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19893
- Feltöltés dátuma: 2011. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Még egy nagyon finom, nem túl édes epres desszert.