Felesborsóleves Katrin konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 24% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
60g felesborsó218 kcal
-
28 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
40g sonka55 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
Összesen
319
kcal
- 24% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g felesborsó1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
Összesen
1599
kcal
- 24% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
47.8g felesborsó174 kcal
-
2.5g napraforgó olaj23 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
31.8g sonka44 kcal
-
14.3g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
Összesen
255
kcal
- 24% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 754 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
319
kcal
- 24% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.9 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5243.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1043 mg
-
Nátrium 3769 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 478 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1599
kcal
- 24% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg felesborsó
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek finomliszt
-
20 dkg sonka
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 csipet borsikafű
-
1 csipet oregánó
Elkészítés
- A felesborsót főzés előtt kb. 2 órával hideg vízbe beáztatjuk. Ha letelt a 2 óra, akkor átszűrjük, és csap alatt még átmossuk a szűrőben a felesborsót.
- Egy lábasba rakunk 2 evőkanálnyi étolajat, rászórjuk a lisztet, s világos rántást készítünk.
- Utána félrehúzzuk, s rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel, s beleszórjuk a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakjuk az összekockázott sonkát, a fűszereket, összekeverjük, s fedő alatt addig főzzük, amíg elkezd forrni, ekkor levesszük takaréklángra, megkóstoljuk, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetünk bele sót. Közben néha megkeverjük, nehogy leégjen.
- Forrástól kb. 50 percet főzzük. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a felesborsó és a sonka. Ha megpuhultak, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.
- Én ekkor kivesszük villa segítségével a vöröshagymát, s már lehet is tányérra szedni a levest.
- Ezután szoktam felkockázni a gyömbért, s mindenki tányérjába rakok belőle.
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2571
- Feltöltés dátuma: 2020. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Amikor megfőtt a leves és tányérra szedjük, akkor szoktam a gyömbért apróra felkockázni, s mindenki tányérjába rakok kb. 8-10 apró kockát. Nagyon egészséges a gyömbér, már szinte minden sós ételbe rakok, de csak amikor már tányérra szedjük, mert ezt nem kell megfőzni.