r
Nosalty Logó

Felesborsóleves Katrin konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Felesborsóleves Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 24% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 24% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1599 kcal
  • 24% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 24% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 319 kcal
  • 24% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5243.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    3769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1599 kcal
  • 24% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felesborsót főzés előtt kb. 2 órával hideg vízbe beáztatjuk. Ha letelt a 2 óra, akkor átszűrjük, és csap alatt még átmossuk a szűrőben a felesborsót.
  2. Egy lábasba rakunk 2 evőkanálnyi étolajat, rászórjuk a lisztet, s világos rántást készítünk.
  3. Utána félrehúzzuk, s rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük vízzel, s beleszórjuk a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakjuk az összekockázott sonkát, a fűszereket, összekeverjük, s fedő alatt addig főzzük, amíg elkezd forrni, ekkor levesszük takaréklángra, megkóstoljuk, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetünk bele sót. Közben néha megkeverjük, nehogy leégjen.
  4. Forrástól kb. 50 percet főzzük. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a felesborsó és a sonka. Ha megpuhultak, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.
  5. Én ekkor kivesszük villa segítségével a vöröshagymát, s már lehet is tányérra szedni a levest.
  6. Ezután szoktam felkockázni a gyömbért, s mindenki tányérjába rakok belőle.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2571
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor megfőtt a leves és tányérra szedjük, akkor szoktam a gyömbért apróra felkockázni, s mindenki tányérjába rakok kb. 8-10 apró kockát. Nagyon egészséges a gyömbér, már szinte minden sós ételbe rakok, de csak amikor már tányérra szedjük, mert ezt nem kell megfőzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...