r
Nosalty Logó

Feketeszedres pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Feketeszedres pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 862 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 862 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1920 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 3444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját és a sót gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A reszelt almát, a cukrot, a lisztet, a citrom levét, a fahéjat és a szedret összekeverjük, fél órára hűtőbe tesszük. A tésztának kicsit több mint a felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, formába fektetjük.
  4. A gyümölcsös keveréket ráöntjük, egyenletesen elkenjük, majd a tészta másik kinyújtott felével betakarjuk, széleit összetapasztjuk, majd ½ órára hűtőbe tesszük.
  5. A hűtőből kivéve, tetejét több helyen megszurkáljuk, tetszés szerint nyomjunk néhány szem szedret a tetejére. Készre sütjük, tűpróba szükséges.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13297
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.

Ajánló

Csoki fagyi gombócokkal kínáltam. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Kertemben érik a feketeszeder. Gondoltam, ebből pitét sütök. Íme az eredmény. A családom pillanatok alatt elfogyasztotta!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...