r
Nosalty Logó

Feketeribizlis-sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SzBeuska
Feketeribizlis-sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

483
Kalória
7.2g
Fehérje
26.9g
Szénhidrátok
39.3g
Zsír
84.3g
Víz
57.9g
Koleszterin
940.2mg
Rost
9.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Összesen 5804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    471.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1011.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1424 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 5804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

Feketeribizli-zselé

  1. A ribizlit a cukorral együtt feltesszük főni. Nem kell sokáig, csak amíg a szemek kipukkadnak. Szűrőn kétszer-háromszor átpasszírozzuk, hogy ne maradjon benne se héj, se mag.
  2. Visszatesszük a tűzhelyre, majd 2 ek. hideg vízben megduzzasztjuk a zselatint, és felöntjük 3-4 ek. forró vízzel, simára keverjük, és hozzáadjuk a gyümölcshöz, fél percig főzzük. Kihűtjük, de annyira ne, hogy megdermedjen.

Alap

  1. A zabkekszet késes aprítóban összetörjük, majd összedolgozzuk a puha vajjal. Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítjuk, hűtőbe tesszük.

Sajtkrém

  1. A mascarponét, cukrot, tejfölt, limelevet robotgéppel simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatinfixet, végül óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert habtejszínnel.
  2. A sajtkrémből egy keveset elsimítunk a kekszes alapon, meglocsoljuk gyümölcszselével, majd ismét sajtkrém, ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém. A tetejét szépen elsimítjuk, és a maradék zselét ráöntjük, és 2-3 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Ízlés szerint gyümölcsökkel, aprított mandulával, dióval, mentalevéllel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 22

Megérett a fekete ribizli is a kertben. Selymes mascarponekrém, fanyar ribizlizselé, édes-sós alapon... Igazi nyári finomság :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!