Feketekagyló tagliatellével
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g feketekagyló129 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
6 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g tagliatelle464 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
640
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g feketekagyló516 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
136g koktélparadicsom24 kcal
-
25 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g tagliatelle1855 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2560
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
56.8g feketekagyló29 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
7.7g koktélparadicsom1 kcal
-
0.7g szardella (konzerv)1 kcal
-
2.8g fehérbor2 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.4g tagliatelle105 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
144
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
640
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.2 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6049 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 594 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2237 mg
-
Nátrium 2222 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 755.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1528 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 2885 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3499 micro
-
Lut-zea 2761 micro
Összesen
2560
kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 199 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
1 kg feketekagyló
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db chili
-
8 db koktélparadicsom
-
0.5 dl fehérbor
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
50 dkg tagliatelle
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Az élő feketekagylókatHIDEGfolyó víz alatt egyenként átnézve őket megmossuk, a homoktól, egyéb szennyeződéstől megtisztítjuk, a kagylófonalat (mivel ez fogyasztásra nem alkalmas)egy rántással kitépjük belőle vagy késsel levágjuk.
- Hanéhány kagyló nyitva van,nem biztos, hogy halott a kagylónk.Kissé nyomjuk össze a két kagylóhéjat az ujjainkkal, és ha erre sem reagál, akkor az azt jelentheti, hogy alszik. Kocogtassuk oda a kagylónkat a mosogató széléhez.Ha összezáródik a két héj, az azt jelenti, hogy akagyló még él, és fogyasztásra alkalmas, de ha nem reagál, akkor valószínű,hogy már nem él, és fogyasztásra NEM alkalmas.Ha törött héjút találunk közöttük, dobjuk ki!
- Most, hogy túl vagyunk a recept nehezén, forraljunk vizet a tésztának egy kevés tengeri sóval ízesítve.
- Egy serpenyőben óvatosan melegítsünk fel némi olívaolajat a szeletelt fokhagymával, a csíkokra vágott chilivel s az anchovy filékkel.
- Adjuk hozzá a félbe vágott koktél paradicsomokat, továbbra is közepes lángon pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a megtisztított feketekagylókat.
- Keverjük össze, adjuk hozzá a fehérbort, majd a serpenyőt fedjük le (akinek nincs fedője a serpenyőhöz, betakarhatja alufóliával), hogy a kagylók kinyíljanak. Ez eltart kb. 5 percig, azután alaposan keverjük át, amelyik kagyló nem nyílt ki, DOBJUK KI a serpenyőből, ne fogyasszuk el.
- Vágjuk össze a finomra vágott petrezselymet, és keverjük össze az időközben megfőtt tésztával, majd öntsük bele a kagylós raguba. Pár pillanatra tegyük vissza a lángra, hogy összeforrjanak az ízek, majd kevésolívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9124
- Feltöltés dátuma: 2012. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jamie Oliver receptje alapján készült, több feketekagylóval kevés fehérborral és linguine helyett tagliatellével.