r
Nosalty Logó

Feketekagyló tagliatellével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Feketekagyló tagliatellével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 640 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6049 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    594 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1528 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2885 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    2761 micro
Összesen 2560 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    199 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élő feketekagylókatHIDEGfolyó víz alatt egyenként átnézve őket megmossuk, a homoktól, egyéb szennyeződéstől megtisztítjuk, a kagylófonalat (mivel ez fogyasztásra nem alkalmas)egy rántással kitépjük belőle vagy késsel levágjuk.
  2. Hanéhány kagyló nyitva van,nem biztos, hogy halott a kagylónk.Kissé nyomjuk össze a két kagylóhéjat az ujjainkkal, és ha erre sem reagál, akkor az azt jelentheti, hogy alszik. Kocogtassuk oda a kagylónkat a mosogató széléhez.Ha összezáródik a két héj, az azt jelenti, hogy akagyló még él, és fogyasztásra alkalmas, de ha nem reagál, akkor valószínű,hogy már nem él, és fogyasztásra NEM alkalmas.Ha törött héjút találunk közöttük, dobjuk ki!
  3. Most, hogy túl vagyunk a recept nehezén, forraljunk vizet a tésztának egy kevés tengeri sóval ízesítve.
  4. Egy serpenyőben óvatosan melegítsünk fel némi olívaolajat a szeletelt fokhagymával, a csíkokra vágott chilivel s az anchovy filékkel.
  5. Adjuk hozzá a félbe vágott koktél paradicsomokat, továbbra is közepes lángon pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a megtisztított feketekagylókat.
  6. Keverjük össze, adjuk hozzá a fehérbort, majd a serpenyőt fedjük le (akinek nincs fedője a serpenyőhöz, betakarhatja alufóliával), hogy a kagylók kinyíljanak. Ez eltart kb. 5 percig, azután alaposan keverjük át, amelyik kagyló nem nyílt ki, DOBJUK KI a serpenyőből, ne fogyasszuk el.
  7. Vágjuk össze a finomra vágott petrezselymet, és keverjük össze az időközben megfőtt tésztával, majd öntsük bele a kagylós raguba. Pár pillanatra tegyük vissza a lángra, hogy összeforrjanak az ízek, majd kevésolívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9124
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver receptje alapján készült, több feketekagylóval kevés fehérborral és linguine helyett tagliatellével.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...