r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Mayától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Mayától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Krém 2

Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Krém 2

Összesen 4695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Krém 2

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6424.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2707 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.1 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 4695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Krém 2

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük a habhoz.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, és a felvert habhoz forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.

Krém

  1. A meggybefőttet leszűrjük. A meggy levét vízzel felpótoljuk, hogy összesen 6 dl folyadékunk legyen. Ehhez a meggyléhez tesszük a cukrot, majd a pudingokkal megfőzzük.
  2. Amikor elkészült, a meggyeket beleforgatjuk a meleg masszába, és hagyjuk kihűlni.

Krém 2

  1. A tésztánkat 3 felé vágjuk, és a következőképpen töltjük a tortánkat: Piskótalapunkat megkenjük a meggyes krémmel, majd ennek tetejére halmozunk egy adag tejszínhabot, majd ismét piskótalap, és így tovább. :)
  2. Tortánkat tejszínhabbal tetszőlegesen díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1646
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család egyik kedvenc süteménye a feketeerdő torta, így gyakran készítem mindenki örömére. :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Krém 2

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...