r
Nosalty Logó

Feketeerdei cseresznyés muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdei cseresznyés muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

10 db muffinhoz

Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

10 db muffinhoz

Összesen 3133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

10 db muffinhoz

Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 3133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

10 db muffinhoz

Elkészítés

10 db muffinhoz

  1. A cseresznyét kimagozzuk (a díszítéshez hagyunk egészben szép szemeket), meghintjük 1 kanál cukorral, és meglocsoljuk pálinkával. Hagyjuk legalább 1/2 óráig állni.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzátesszük a cukrot, amivel még tovább verjük. Beletesszük a tojások sárgáit és az olajat, és egy rövid ideig ezzel is keverjük. Végül kanállal óvatosan belekeverjük a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet.
  3. Papírkapszlikat teszünk a muffinsütőbe, az aljukra rakunk a tésztából, majd mindegyikbe 4-5 cseresznyét pottyantunk. Rákanalazzuk a maradék tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc).
  4. Ha a muffinok kihűltek, tetejüket levágjuk, és megtöltjük a fixálóval felvert és édesített tejszínhabbal. Visszahelyezzük a levágott sipkákat, meglocsoljuk olvasztott csokival, és hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor a tetejére még nyomjunk habot, és 1-1 szem cseresznyét ültessünk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15775
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Meggyel is készülhet. Nem kell tartani a pálinkától, még akkor sem, ha gyerekek is esznek belőle, hiszen sütéskor az alkohol elpárolog.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyeszezon van... Ez egy olyan desszert, amit akár ünnepi ebéd vagy vacsora lezárásaként is kínálhatunk. Nem az az "ahányszor kimegyünk a konyhába, annyiszor elveszünk a tálról egyet" típusú muffin, annál sokkal tartalmasabb és mutatósabb. A piskótája finom puha, és a tejszíntől hamar jóllakottság-érzetet okoz, tehát tényleg desszertként elég belőle egy is. Na jó, nagyétkűeknek kettő... :)  

Hozzávalók

10 db muffinhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...