r
Nosalty Logó

Fekete-fehér zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete-fehér zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 11563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2981.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    638.3 g
  • Telített zsírsav
    281 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17886.4 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    8286 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1935 mg
  • Foszfor
    5846 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1338.9 g
  • Cukor
    708 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 11563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit (liszt, szódabikarbóna, cukrok) jól összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk vele. Daraszerű tésztát kapunk.
  3. A tejfölben elkeverjük a tojást. Majd ezzel összegyúrjuk a többit.
  4. 3 cipóba vágjuk, és hideg helyen, néhány órát, de akár egy éjszakát is hagyjuk pihenni.
  5. A mákot elkeverjük a cukorral és a citrom héjával.
  6. Tepsiméretűre nyújtjuk az első cipót. Berakjuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, utánamegszórjuk kekszmorzsával, majd rákenjük a lekvár felét, arra pedig a mák felét. Ugyanezt megismételjük mégegyszer.
  7. A harmadik lapot is ráhelyezzük, azt is megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel.
  8. Kb 40 perc alatt rózsaszínresütjük.
  9. Közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a vajjal.
  10. Megvárjuk, amíg meghűl a tészta, és utána egyenletesen bevonjuk a mázzal.
  11. Hideg helyen megdermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15004
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyuval mindig kitalálunk valami újat.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...