r
Nosalty Logó

Fekete-fehér brownie-kocka

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Fekete-fehér brownie-kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

572
Kalória
6.3g
Fehérje
64.2g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
50.4g
Víz
20.8g
Koleszterin
4.2g
Rost
41.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 572 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 572 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    402.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    813 mg
  • Foszfor
    1661 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.4 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    605 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 6845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy edényben összekeverjük a vizet, a porcukrot, a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd hozzáadjuk a majonézt, az olvasztott csokoládét, a vaníliaaromát, a sót, és csomómentes masszát keverünk belőle.
  3. Egy 32*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk a masszát, elsimítjuk spatulával, majd megszórjuk durvára vágott étcsokidarabokkal. Kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.
  4. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, ez alatt elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a tejszínnel, a porcukorral és a vanillincukorral.
  2. A kihűlt tésztára kanalazzuk, és egyenletesen elkenjük rajta, majd betesszük a hűtőbe legalább fél napra, de minimum 5-6 órára. Kis kockákra szeleteljük, és eperszeletekkel és csokiforgáccsal díszítjük.
  3. Ebből már egy kis kocka is kiadós, szóval egy könnyed húsvéti vacsora tökéletes lezárása lehet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20

Az élet túl rövid ahhoz, hogy megelégedjünk a hagyományos brownie-kkal. Íme egy igazán különleges brownie-alap, amit könnyed, selymes, mascarponés tejszínkrémmel kentünk meg, végül eperrel és csokireszelékkel koronáztuk. Különlegessége abban rejlik, hogy zsiradék és tojás felhasználása nélkül készül, helyette majonézt használtunk, ami mindkettőt egyszerre helyettesíti. Ne ijedjetek meg, nem lesz sem sós, sem pedig majonézízű. Pont olyan lesz, amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!