Fehérpörkölt tyúkból
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g tyúk296 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
413
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g tyúk1774 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2476
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
52.8g tyúk62 kcal
-
35.2g burgonya20 kcal
-
12g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
86
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 235.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
413
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.2 g
Zsír
-
Összesen 125.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3139.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 1730 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1414.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
2476
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megpucolt tyúkot feldaraboljuk. Ha van benne tojás kezdemény, akkor azt és a máját félrerakjuk. A háját feldaraboljuk, és egy lábasba tesszük, lassú tűzön kisütjük belőle a gyönyörű aranysárga színű zsírt.
- A kis töpörtyűket kiszedjük a zsírból /ha szeretnénk friss kenyérrel elfogyasztani/, de benne is maradhat, és egy hagymát kockára vágva rádobunk, picit megdinszteljük. Majd a tyúkdarabokat is beletesszük, felengedjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt pároljuk.
- Közben a burgonyát megpucoljuk, és egyforma nagyságú hasábokra vágjuk. A megmaradt hagymát karikára vágjuk. Amikor már majdnem puha a húsunk, rárakjuk a burgonyát és a hagymát, a májat és a tojás kezdeményeket. Megszórjuk őrölt borssal, és egy pici vizet öntünk alá, és fedő alatt tovább pároljuk. Ilyenkor már ne hagyjuk magára, mert néha meg kell keverni, és a fedőt is le lehet róla venni, hogy semmi víz ne maradjon rajta.
- Amikor puha már a burgonya, ha kell, sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha teljesen lefő róla a víz, és csak sárga zsíros szaftja van. A burgonya és a hagyma ne főjön szét, de azért puha legyen.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 16137
- Feltöltés dátuma: 2010. május 07.
Ajánló
Friss kenyér és savanyúság illik hozzá. Mi uborkasalátával szeretjük, de bármilyen savanyúság illik hozzá, akár cékla is. A főzési idő attól függ, hogy mennyire öreg a tyúk. Ha lehet, 1- 1,5 évesnél ne legyen öregebb! A kiszuperált, úgymond tojató tyúk nem jó hozzá, csak az igazi tanyasi tyúk, ami kukoricán nevelkedett, és egész nap kapirgált az udvaron, addig, míg utol nem érte a végzete (: Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Ehhez az ételhez csak igazi tanyasi tyúk való, aminek gyönyörű sárga színe van, és a saját zsírja elég, nem kell hozzá más zsiradék. Egy kis gyakorlatot kíván ennek az ételnek az elkészítése, hogy puha legyen minden, de ne főjön szét semmi, és víz se maradjon rajta.