r
Nosalty Logó

Fehérpörkölt tyúkból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Fehérpörkölt tyúkból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1414.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt tyúkot feldaraboljuk. Ha van benne tojás kezdemény, akkor azt és a máját félrerakjuk. A háját feldaraboljuk, és egy lábasba tesszük, lassú tűzön kisütjük belőle a gyönyörű aranysárga színű zsírt.
  2. A kis töpörtyűket kiszedjük a zsírból /ha szeretnénk friss kenyérrel elfogyasztani/, de benne is maradhat, és egy hagymát kockára vágva rádobunk, picit megdinszteljük. Majd a tyúkdarabokat is beletesszük, felengedjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt pároljuk.
  3. Közben a burgonyát megpucoljuk, és egyforma nagyságú hasábokra vágjuk. A megmaradt hagymát karikára vágjuk. Amikor már majdnem puha a húsunk, rárakjuk a burgonyát és a hagymát, a májat és a tojás kezdeményeket. Megszórjuk őrölt borssal, és egy pici vizet öntünk alá, és fedő alatt tovább pároljuk. Ilyenkor már ne hagyjuk magára, mert néha meg kell keverni, és a fedőt is le lehet róla venni, hogy semmi víz ne maradjon rajta.
  4. Amikor puha már a burgonya, ha kell, sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha teljesen lefő róla a víz, és csak sárga zsíros szaftja van. A burgonya és a hagyma ne főjön szét, de azért puha legyen.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16151
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

Friss kenyér és savanyúság illik hozzá. Mi uborkasalátával szeretjük, de bármilyen savanyúság illik hozzá, akár cékla is. A főzési idő attól függ, hogy mennyire öreg a tyúk. Ha lehet, 1- 1,5 évesnél ne legyen öregebb! A kiszuperált, úgymond tojató tyúk nem jó hozzá, csak az igazi tanyasi tyúk, ami kukoricán nevelkedett, és egész nap kapirgált az udvaron, addig, míg utol nem érte a végzete (:  Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez az ételhez csak igazi tanyasi tyúk való, aminek gyönyörű sárga színe van, és a saját zsírja elég, nem kell hozzá más zsiradék. Egy kis gyakorlatot kíván ennek az ételnek az elkészítése, hogy puha legyen minden, de ne főjön szét semmi, és víz se maradjon rajta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...