r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés-epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sarnyai Tünde
Fehércsokoládés-epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2500.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.4 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Elkészítés

Piskóta:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.
  2. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásokat a kristálycukorral robotgép segítségével fehéredésig verjük.
  4. A lisztet a sütőporral alaposan összekeverjük.
  5. Az epret összepürésítjük, majd a vízzel összefőzzük, egészen addig, ameddig be nem sűrűsödik.
  6. A lisztet és a tojásos masszát több részletben összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk az eperpürét.
  7. Kibélelt sütőformában öntjük, és kb. egy óra alatt megsütjük.

Eperlekvár:

  1. Az epreket megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk, és egy lábasban a cukorral feltesszük főni. Lassú tűzön kb. 20-25 perc alatt lekvárt főzünk belőle.

Fehércsokoládé-krém:

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A vajat és a mascarponét krémesre keverjük robotgép segítségével, majd belekeverjük a porcukrot és a csokoládét.
  3. Végül piros ételfestékkel megszínezzük a krémet.
  4. Várunk, még ki nem hűl.

Összeállítás:

  1. A tortát három egyenlő részre vágjuk. (Lehet csak kettőbe is.)
  2. Az így kapott lapokat megtöltjük az eperlekvárral. Az összeállított tortát bevonjuk a pirosra színezett fehér csokoládés krémmel. A tetejét a maradék krémmel, illetve eperrel, málnával, ribizlivel, mentával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 14913
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 07.

Ajánló

     

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Sarnyai Tünde 1 recept

Születésnapok kedvelt desszertje lehet.

Hozzávalók

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...