r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés-epertorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sarnyai Tünde
Fehércsokoládés-epertorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

463
Kalória
6.5g
Fehérje
63.8g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
42.5g
Víz
81.4g
Koleszterin
1.1g
Rost
47.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

Összeállítás:

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2500.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.4 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Piskóta:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.
  2. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásokat a kristálycukorral robotgép segítségével fehéredésig verjük.
  4. A lisztet a sütőporral alaposan összekeverjük.
  5. Az epret összepürésítjük, majd a vízzel összefőzzük, egészen addig, ameddig be nem sűrűsödik.
  6. A lisztet és a tojásos masszát több részletben összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk az eperpürét.
  7. Kibélelt sütőformában öntjük, és kb. egy óra alatt megsütjük.

Eperlekvár:

  1. Az epreket megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk, és egy lábasban a cukorral feltesszük főni. Lassú tűzön kb. 20-25 perc alatt lekvárt főzünk belőle.

Fehércsokoládé-krém:

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A vajat és a mascarponét krémesre keverjük robotgép segítségével, majd belekeverjük a porcukrot és a csokoládét.
  3. Végül piros ételfestékkel megszínezzük a krémet.
  4. Várunk, még ki nem hűl.

Összeállítás:

  1. A tortát három egyenlő részre vágjuk. (Lehet csak kettőbe is.)
  2. Az így kapott lapokat megtöltjük az eperlekvárral. Az összeállított tortát bevonjuk a pirosra színezett fehér csokoládés krémmel. A tetejét a maradék krémmel, illetve eperrel, málnával, ribizlivel, mentával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Születésnapok kedvelt desszertje lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!