Fehércsokoládés-epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sarnyai Tünde
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta:
-
18g tojás23 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g eper2 kcal
-
4g víz0 kcal
Eperlekvár:
-
21g eper6 kcal
-
3g befőzőcukor13 kcal
Fehércsokoládé-krém:
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összeállítás:
Összesen
463
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta:
-
220g tojás277 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g eper18 kcal
-
50g víz0 kcal
Eperlekvár:
-
250g eper75 kcal
-
40g befőzőcukor155 kcal
Fehércsokoládé-krém:
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összeállítás:
Összesen
5550
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta:
-
12.5g tojás16 kcal
-
15.9g cukor62 kcal
-
13.6g finomliszt50 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.4g eper1 kcal
-
2.8g víz0 kcal
Eperlekvár:
-
14.2g eper4 kcal
-
2.3g befőzőcukor9 kcal
Fehércsokoládé-krém:
-
11.4g fehér csokoládé61 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
11.4g mascarpone46 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összeállítás:
Összesen
316
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
463
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 248.9 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 977 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2500.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 619 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 765.4 g
-
Cukor 573 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 509.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1015 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 688 mg
-
Retinol - A vitamin: 999 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1093 micro
Összesen
5550
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Piskóta:
Eperlekvár:
-
250 g eper
-
40 g befőzőcukor
Fehércsokoládé-krém:
-
200 g fehér csokoládé
-
100 g vaj
-
200 g mascarpone
-
120 g porcukor
-
2 csepp ételfesték
Összeállítás:
Elkészítés
Piskóta:
- A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.
- Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A tojásokat a kristálycukorral robotgép segítségével fehéredésig verjük.
- A lisztet a sütőporral alaposan összekeverjük.
- Az epret összepürésítjük, majd a vízzel összefőzzük, egészen addig, ameddig be nem sűrűsödik.
- A lisztet és a tojásos masszát több részletben összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk az eperpürét.
- Kibélelt sütőformában öntjük, és kb. egy óra alatt megsütjük.
Eperlekvár:
- Az epreket megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk, és egy lábasban a cukorral feltesszük főni. Lassú tűzön kb. 20-25 perc alatt lekvárt főzünk belőle.
Fehércsokoládé-krém:
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
- A vajat és a mascarponét krémesre keverjük robotgép segítségével, majd belekeverjük a porcukrot és a csokoládét.
- Végül piros ételfestékkel megszínezzük a krémet.
- Várunk, még ki nem hűl.
Összeállítás:
- A tortát három egyenlő részre vágjuk. (Lehet csak kettőbe is.)
- Az így kapott lapokat megtöltjük az eperlekvárral. Az összeállított tortát bevonjuk a pirosra színezett fehér csokoládés krémmel. A tetejét a maradék krémmel, illetve eperrel, málnával, ribizlivel, mentával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 14913
- Feltöltés dátuma: 2019. április 07.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sarnyai Tünde
1 recept
Születésnapok kedvelt desszertje lehet.