r
Nosalty Logó

Fehércsokis brownie (blondie) sütőtökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ivyn
Fehércsokis brownie (blondie) sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Blondie alapja

Sütőtökös krém

Összesen 1552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Blondie alapja

Sütőtökös krém

Összesen 7759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Blondie alapja

Sütőtökös krém

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    1121 micro
  • β-karotin
    6131 micro
  • β-crypt
    4674 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    782.3 g
  • Cukor
    523 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7416 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    1612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3652 micro
  • α-karotin
    5604 micro
  • β-karotin
    30656 micro
  • β-crypt
    23369 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2480 micro
Összesen 7759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    885 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A Blondie alapja

Sütőtökös krém

Elkészítés

A Blondie alapja

  1. A tök felére lesz szükségünk, de akár az egész megsüthető. Félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét, és előmelegített sütőben, 8 darabban kevés mézzel(vagy pici cukorral) 200C fokon megsütjük. A sütés ideje körülbelül 40-60perc légkeverésen, vajpuha kell legyen, egy villával ellenőrizhetjük, de vigyázzunk a kicsapódó forró párával!
  2. Miután elkészült a tök, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, amíg készítjük a tésztakeveréket.
  3. Forró gőz felett, vagy nagyon alacsony hőfokon elkezdjük a csokoládékat olvasztani egy fémtálban. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, ne égjen oda a csokoládé, csak izzasztjuk!
  4. Amint felolvadt a csoki, mehet bele apránként a kockamargarin, fokozatosan adagolva. Amint a vajjal egyesült a csoki, levesszük, és hagyjuk kicsit hűlni(néhány perc).
  5. Amikor már szobahőmérsékletű, a tojásokat hozzáadjuk a keverékhez, és kézi habverővel selymesítjük.
  6. Ezután hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukorral, elkeverjük, és jöhet a liszt a sütőporral, és csomómentesre keverjük.

Sütőtökös krém

  1. A kihűlt sütőtököt kikaparjuk a héjból egy mély tálba.
  2. Hozzáadjuk a margarint olvasztva, és egy botmixer segítségével pürésítjük.
  3. Amint készen vagyunk vele, a tojásokat tegyük bele, és dolgozzuk el.
  4. Utána pedig rakjuk bele a kevés lisztet kevés cukorral ízlés szerint (kb. 1 ek), és kész a sütőtökös masszánk.
  5. A sütés: 180 C fokra felmelegítjük a sütőnket.
  6. Egy sütőpapírral béleljük ki a tepsinket, és beleöntjük a fehércsokis alapunkat.
  7. Utána kanalazzuk rá nagy foltokban a sütőtökös krémünket tetszőlegesen, majd egy vajazókés segítségével húzunk függőlegesen, és keresztben is lágy csíkokat keresztezve, hogy márványos legyen az eredményünk. Ezt megismételhetjük kétszer is, hogy látványos legyen.
  8. Az előmelegített sütőben körülbelül 18 percig sütjük, egy fapálcika segítségével ellenőrizhetjük. A belseje ragacsos kell maradjon, így ha már csak kevés marad a pálcán, a Blondie elkészült. Aki nem szereti úgy, természetesen sütheti tovább.
  9. Miután elkészült, langyosan is felvághatjuk, és tálalhatjuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 445x375x25
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 822
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 16.

Ajánló

Melegen, vaníliafagyival ajánlom a ragacsos őszi Blondiet. Kisebb mennyiségben is elkészíthető, ebben az esetben felezzük a mennyiségeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Blondienak családunkban nagy sikere lett, és úgy gondoltam az őszi szezonban jó próba lehet sütőtökkel. Fantasztikus ízvilága van, ez egy egyedi recept! Sok sikert!

Hozzávalók

A Blondie alapja

Sütőtökös krém

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...