r
Nosalty Logó

Fehércsokis barbie torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Laura
Fehércsokis barbie torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    463.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4101.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2008 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 8131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Külön-külön kevertem ki a két piskóta tésztáját, amihez csak meg kell felezni az alapanyagok mennyiségét a megadott értékeknek.A piskótához szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgákhoz adjuk a meleg vizet és a cukor 2/3-ad részét. Ezt jól felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a maradék cukorral keményre verjük. A habot lassan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. A tészta egyik felét kuglófformába (nem kivajazott!), a másik felét sütőpapírral bélelt kis kapcsos tortaformába (akkorába, amekkora a kuglófforma átmérője) öntjük. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez a tejszínt feltesszük a tűzre. Közepes lángon melegítjük, de még forrás előtti állapotában levesszük a tűzről, és belekeverjük a fehércsokit. Addig kevergetjük, amíg bele nem olvad.
  5. Minimum 2-3 órára a hűtőbe rakjuk. Miután kivettük, beleszórjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.(Természetesen rakhatunk bele porcukrot, de nekem a fehércsoki így is elég édes.)
  6. Felvágjuk a piskótákat ahány részre szeretnénk, megkenjük a krémmel. A barbiet betekerjük fóliába, és a kuglófformás piskótába rakjuk.
  7. A mascarponet összekeverjük a porcukorral és az ételfestékkel. Habzsákkal mintát rajzolunk a kész tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8027
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
K.Laura 9 recept

A piskótákra a krém előtt rakhatunk felvágott epret, barackot vagy bármilyen gyümölcsöt. :)

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...