r
Nosalty Logó

Fehércsokis barbie torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
K.Laura
Fehércsokis barbie torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

1355
Kalória
22.9g
Fehérje
143.7g
Szénhidrátok
77.2g
Zsír
113.8g
Víz
339.6g
Koleszterin
1.4g
Rost
104.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    463.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4101.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2008 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 8131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Külön-külön kevertem ki a két piskóta tésztáját, amihez csak meg kell felezni az alapanyagok mennyiségét a megadott értékeknek.A piskótához szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgákhoz adjuk a meleg vizet és a cukor 2/3-ad részét. Ezt jól felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a maradék cukorral keményre verjük. A habot lassan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. A tészta egyik felét kuglófformába (nem kivajazott!), a másik felét sütőpapírral bélelt kis kapcsos tortaformába (akkorába, amekkora a kuglófforma átmérője) öntjük. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez a tejszínt feltesszük a tűzre. Közepes lángon melegítjük, de még forrás előtti állapotában levesszük a tűzről, és belekeverjük a fehércsokit. Addig kevergetjük, amíg bele nem olvad.
  5. Minimum 2-3 órára a hűtőbe rakjuk. Miután kivettük, beleszórjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.(Természetesen rakhatunk bele porcukrot, de nekem a fehércsoki így is elég édes.)
  6. Felvágjuk a piskótákat ahány részre szeretnénk, megkenjük a krémmel. A barbiet betekerjük fóliába, és a kuglófformás piskótába rakjuk.
  7. A mascarponet összekeverjük a porcukorral és az ételfestékkel. Habzsákkal mintát rajzolunk a kész tortára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A piskótákra a krém előtt rakhatunk felvágott epret, barackot vagy bármilyen gyümölcsöt. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!