r
Nosalty Logó

Fehérboros töltött csuka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Big Boss
Fehérboros töltött csuka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött halhoz

A mártáshoz

519
Kalória
40.6g
Fehérje
34.4g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
262.5g
Víz
226.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
4.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött halhoz

A mártáshoz

Összesen 519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött halhoz

A mártáshoz

Összesen 2074 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött halhoz

A mártáshoz

Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5428.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1049.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    713 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 2074 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A töltött halhoz

  1. A megnyúzott és a kifilézett csukát előkészítjük, bedörzsöljük sóval és citrom lével.
  2. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  3. Ledaráljuk a halhúst kétszer, majd a kinyomkodott zsemlét hozzáadjuk.
  4. Ízlés szerint só, bors, majoranna kerül bele, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és jól összekeverjük.
  5. A fehérjéből habot verünk, és összedolgozzuk óvatósan a töltelékkel.
  6. Betöltjük a csukába, és kivajazott tepsibe tesszük.
  7. Fóliával lefedjük, és 15-20 percig pároljuk, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük.
  8. A mártáshoz a tepsiben fentmaradó zsíradékot 2 dl fehérborral feláztatjuk.
  9. Átszürjük egy edénybe, tejfölt adunk hozzá.
  10. Ízlés szerint só, bors, petrezselyem kerül bele.
  11. Liszttel besűrítjük, s ha kész, akkor a hallal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24

Horgászember lévén, amit megfogunk azt megesszük. A nagy kérdés most is: Hogyan? Valami új és izgalmas ízre volt szükség. Hosszas keressgélés után az egyik barátom Z1 ajánlotta, és őszintén mondhatom gazdagodtam ismét egy gasztronomiai élménnyel. Finomat, újat és egyszerűen? Nos, ez tényleg egy ilyen étel. Jó étvágyat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!