Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g póréhagyma13 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
275g sárgarépa100 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
200g mandarin78 kcal
Összesen
516
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g póréhagyma27 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
550g sárgarépa201 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
400g mandarin157 kcal
Összesen
1034
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
5.2g póréhagyma1 kcal
-
4.8g újhagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
28.7g sárgarépa10 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
26.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.2g fehérbor4 kcal
-
5.2g főzőtejszín7 kcal
-
20.9g mandarin8 kcal
Összesen
53
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1517 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 992 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 726 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 8659 micro
-
β-karotin 20936 micro
-
β-crypt 602 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1563 micro
Összesen
516
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3034 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 1984 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1452 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4636 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 17319 micro
-
β-karotin 41873 micro
-
β-crypt 1205 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 3126 micro
Összesen
1034
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 905 micro
-
β-karotin 2188 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 cm gyömbér
-
55 dkg sárgarépa
-
3 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 db leveskocka
-
5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi fekete bors
-
1 csipet szerecsendió
-
1 dl fehérbor
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A hagymákat és a gyömbért daraboljuk, a répát megpucoljuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk hosszában.
- Egy fazékban a vajat olajon megolvasztjuk, s ebben együtt dinszteljük a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
- Amíg a répa fő, lereszeljük a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedjük.
- Amikor a répa megpuhult, kiszedünk néhányat, a többit botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a bort és a tejszínt.
- Az edénybe visszatesszük a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, s kb. 3 db gyümölcs a húsát, felrottyantjuk.
- Tálaláskor szedünk a tányérba levest vegyesen, díszítjük mandarin gerezdekkel, s locsolunk rá tejszínt. Forrón fogyasztjuk. Fehérbort iszunk hozzá.
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 526
- Feltöltés dátuma: 2015. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Szeretem a krémleveseket, nem csak az állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodálatosan harmonizál a sárgarépa édességével és a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest.