r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Fehérboros-tejszínes mandarinos répakrémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

516
Kalória
6.5g
Fehérje
54.5g
Szénhidrátok
29.1g
Zsír
726g
Víz
62.7g
Koleszterin
10.7g
Rost
31.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1034 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    8659 micro
  • β-karotin
    20936 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    17319 micro
  • β-karotin
    41873 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3126 micro
Összesen 1034 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    905 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat és a gyömbért daraboljuk, a répát megpucoljuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk hosszában.
  2. Egy fazékban a vajat olajon megolvasztjuk, s ebben együtt dinszteljük a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amíg a répa fő, lereszeljük a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedjük.
  4. Amikor a répa megpuhult, kiszedünk néhányat, a többit botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a bort és a tejszínt.
  5. Az edénybe visszatesszük a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, s kb. 3 db gyümölcs a húsát, felrottyantjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérba levest vegyesen, díszítjük mandarin gerezdekkel, s locsolunk rá tejszínt. Forrón fogyasztjuk. Fehérbort iszunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Szeretem a krémleveseket, nem csak az állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodálatosan harmonizál a sárgarépa édességével és a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!