r
Nosalty Logó

Fehérboros-tárkonyos gombaszósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Fehérboros-tárkonyos gombaszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az erdei gombát felhasználás előtt legalább egy órával áztassuk vízbe.
  2. Az oldajon pirítsuk meg az apróra szeletelt hagymát.
  3. Adjuk hozzá a felszeletelt friss gombákat, és pirítsuk zsírjára. Az apróra vágott szárított gombát csak a legvégén adjuk hozzá, rövid ideig még pirítsuk együtt.
  4. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, sóval, borssal, tárkonnyal.
  5. Öntsük fel az alaplé és a bor keverékével, majd tegyük vissza a tűzre. (Ez a rész azért fontos, hogy a pirospaprika ne égjen meg. Ha kihagyjuk, akkor az egész művelet mehet a tűzön.)
  6. Kb. 5 perc főzés után sűrítsük be a liszttel és a tejszínnel.
  7. Ha túl hígnak találnánk, főzzünk még el a léből.
  8. Kóstolgassuk, akkor jó, ha a tárkony és a bors erősen érződik.
  9. Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24164
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.

Ajánló

Én tepsis krumplival tálaltam, de bármilyen más krumpli- vagy rizsköret illik hozzá. Természetesen száraz fehérbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros-tárkonyos gombaszósz
szépróza 96 recept

A maradék sülthúst szerettem volna feldobni gombaszósszal, de a neten nem találtam olyat, ami igazán elnyerte volna a tetszésem. Így több ötlet felhasználásával ezt alkottam. Az egyik felhasznált recept azt az ötletet adta, hogy mindig olyan alaplevet használjunk, amilyen húshoz adjuk a szószt. Én egy igen nagy adagot készítettem, és egy részét lefagyasztottam. Ehhez a fagyasztani kívánt adagot az 5. lépés után kivettem a lábasból, mivel nem szívesen fagyasztok tejes, tejszínes dolgokat...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek