Fehérboros ponty
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A ponty pácolásához
-
1000g ponty762 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
A szószhoz
-
150g paradicsom27 kcal
-
25 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
Összesen
1617
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A ponty pácolásához
-
2000g ponty1524 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
A szószhoz
-
300g paradicsom54 kcal
-
49 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
Összesen
3232
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
A ponty pácolásához
-
60.6g ponty46 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
3.9g olívaolaj34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
6.1g fehérbor5 kcal
A szószhoz
-
9.1g paradicsom2 kcal
-
1 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
4.5g főzőtejszín6 kcal
Összesen
97
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 107.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3955.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 2702 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 953.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 5930 micro
-
K vitamin: 795 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 4514 micro
-
β-crypt 463 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 2745 micro
Összesen
1617
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.8 g
Zsír
-
Összesen 214.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 845 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7911.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 904 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 5404 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1907.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1061 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 11859 micro
-
K vitamin: 1591 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 489 micro
-
Kolin: 873 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 341 micro
-
β-karotin 9027 micro
-
β-crypt 927 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 5489 micro
Összesen
3232
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 360 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 234 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
A ponty pácolásához
-
2 csokor petrezselyem
-
1 tk kakukkfű
-
1.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek mustár
A szószhoz
-
3 db paradicsom
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1.5 dl főzőtejszín
Elkészítés
A ponty pácolásához
- A halat letisztítjuk, belső szerveitől megszabadítjuk, kopoltyúját kiszedjük, 0,5 cm-ként beirdaljuk. Sózzuk-borsozzuk.
- A páchoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd az előkészített nyers halat bekenjük a páclével és alufóliába tekerve egy napot pácoljuk.
- Sütéskor olajozott tepsibe fektetjük a bepácolt halat, és mellétesszük a szószhoz való zöldségeket, majd ráöntjük a fehérbort. Alufóliával lefedve fél óra alatt összepároljuk. Fél óra elteltével a halat átrakjuk egy kiolajozott tepsibe és így sütjük tovább, hogy a bőre kicsit ropogós legyen. A zöldségeket a haltól külön, de ugyanabban a sütőben még kb. fél óráig fólia nélkül tovább sütjük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak edénybe tesszük a levével együtt, majd összeturmixoljuk, és a tejszínnel felöntve összeforraljuk.
- A halat a sütőben néha óvatosan megforgatva ropogósra sütjük, és az elkészült szósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12930
- Feltöltés dátuma: 2011. december 17.
Ajánló
Köretként rizst ajánlok, de akár salátával is fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Debmo
45 recept
Sikerült friss pontyra szert tennem, de nem akartam csak úgy "snasszul" megsütni. Így született meg ez a recept. Nagyon ízletes lett, a szósz külön feldobja az étel ízét.