r
Nosalty Logó

Fehér lúdláb torta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Fehér lúdláb torta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótához

Krém

Tetejére

Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótához

Krém

Tetejére

Összesen 6347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótához

Krém

Tetejére

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3487.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.7 g
  • Cukor
    555 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 6347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük. Hozzákeverjük a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Tűpróba!
  3. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. 2 dl tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk fel!), és beletesszük az összetördelt csokoládét. Pár perc múlva kevergetni kezdjük, és addig kevergetjük, ameddig a csokoládé fel nem olvad. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük másnapig.
  2. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük. A rumba beáztatjuk.
  3. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk pár percre.
  4. A rumot leszűrjük a meggyről. A meggyből a torta tetejére kiszedünk kb. 10 dekányit. A rumot lábosba tesszük, felmelegítjük, és a zselatinlapokat kinyomkodva beletesszük. Kevergetve felolvasztjuk. A maradék 2 dl habtejszínt habbá verjük.
  5. A fehér csoki krémet habosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt zselatint. Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd a meggyszemeket is beleforgatjuk.
  6. A tortalap köré egy tortakarimát csatolunk. Rákenjük a csokikrémet. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.

Tetejére

  1. A marcipánt kinyújtjuk, és a torta tetejére tesszük. A fehér csokoládét felolvasztjuk, és a torta közepére kenjük. Az étcsokoládét is felolvasztjuk, és a torta szélére kenjük. A félretett meggyszemeket beleültetjük az olvadt csokoládéba. Hűtőbe tesszük pár órára.
  2. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1321
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér lúdláb torta marcipánnal
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta is Édesanyám 75.-ik születésnapjára készült a puncs torta kicsit másként, dióval, kávéval mellé. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 357 kalória van.

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...