r
Nosalty Logó

Fehér lúdláb torta marcipánnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Fehér lúdláb torta marcipánnal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Tetejére

796
Kalória
12.5g
Fehérje
90.2g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
18.5g
Víz
80.8g
Koleszterin
2g
Rost
69.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótához

Krém

Tetejére

Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótához

Krém

Tetejére

Összesen 6347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótához

Krém

Tetejére

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3487.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.7 g
  • Cukor
    555 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 6347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük. Hozzákeverjük a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Tűpróba!
  3. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. 2 dl tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk fel!), és beletesszük az összetördelt csokoládét. Pár perc múlva kevergetni kezdjük, és addig kevergetjük, ameddig a csokoládé fel nem olvad. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük másnapig.
  2. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük. A rumba beáztatjuk.
  3. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk pár percre.
  4. A rumot leszűrjük a meggyről. A meggyből a torta tetejére kiszedünk kb. 10 dekányit. A rumot lábosba tesszük, felmelegítjük, és a zselatinlapokat kinyomkodva beletesszük. Kevergetve felolvasztjuk. A maradék 2 dl habtejszínt habbá verjük.
  5. A fehér csoki krémet habosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt zselatint. Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd a meggyszemeket is beleforgatjuk.
  6. A tortalap köré egy tortakarimát csatolunk. Rákenjük a csokikrémet. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.

Tetejére

  1. A marcipánt kinyújtjuk, és a torta tetejére tesszük. A fehér csokoládét felolvasztjuk, és a torta közepére kenjük. Az étcsokoládét is felolvasztjuk, és a torta szélére kenjük. A félretett meggyszemeket beleültetjük az olvadt csokoládéba. Hűtőbe tesszük pár órára.
  2. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ez a torta is Édesanyám 75.-ik születésnapjára készült a puncs torta kicsit másként, dióval, kávéval mellé. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 357 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!