r
Nosalty Logó

Fasírtgolyók vele sült burgonyával, brokkolirózsákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Fasírtgolyók vele sült burgonyával, brokkolirózsákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

fasírtgolyók

továbbá

Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

fasírtgolyók

továbbá

Összesen 2251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

fasírtgolyók

továbbá

Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5261 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    2600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 2251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

fasírtgolyók

továbbá

Elkészítés

fasírtgolyók

  1. A darált lapockához adjuk a sót, borsot, fűszerpaprikát, kakukkfüvet, egész tojást, a reszelt hagymát és fokhagymát, majd a vízben megáztatott és kinyomkodott kenyérszeleteket. Jól összegyúrjuk a hozzávalókat.
  2. A burgonyákat kör alakúra szeleteljük. A brokkolit kisebb darabokra tördeljük, átmossuk.
  3. Egy tűzállótálat kivajazunk, belehelyezzük a fasírtgolyókat, majd a burgonyákat állítva közé pakoljuk. Ahol találunk kis lyukat, oda bedugunk egy-egy brokkolirózsát. A maradék vajdarabkákat a tetejére pakoljuk. Megsózzuk az egész ételt.
  4. Lefedjük alufóliával, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre. Majd a fóliát levesszük, és még 8-10 percet sütjük. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4629
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden egyben van, a fasírt, a köret és még egy kis párolt, sült zöldségecske is beleférkőzött az ételbe!! Mi imádtuk, imádjátok ti is!! :-)))

Hozzávalók

fasírtgolyók

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...