r
Nosalty Logó

Fasírt sünik

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Fasírt sünik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírtgolyókhoz

Törtkrumplihoz

Díszítéshez

Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírtgolyókhoz

Törtkrumplihoz

Díszítéshez

Összesen 3575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírtgolyókhoz

Törtkrumplihoz

Díszítéshez

Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13320.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3596 mg
  • Nátrium
    6971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1885.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 3575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    330 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A fasírtgolyókhoz

Törtkrumplihoz

Díszítéshez

Elkészítés

A fasírtgolyókhoz

  1. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzákeverjük a fasírt többi hozzávalóit (vöröshagyma és fokhagyma, valamint a só, pirospaprika, tojás), majd a szokásos módon, fasírtot készítünk belőle.
  2. Pici golyókat formázunk és olajban kisütjük.

Törtkrumplihoz

  1. Közben felrakjuk a krumplit főni sós, köménymagos vízben.
  2. Ha megpuhult, akkor leöntjük róla a vizet és tört krumplit készítünk. Ne legyen túl híg!

Díszítéshez

  1. Ha elkészült, akkor egy nagyobb tálra helyezzük a törtkrumplit, a fasírtgolyókat 1-1 fogvájóra rászúrjuk, majd minden egyes fasírtra még szúrunk 1 kocka trappista sajtot, 1 kocka paradicsomot, vagy 1 kocka uborkát.
  2. Ezeket beleszúrjuk a törtkrumpliba és akár melegen, akár hidegen tálalhatjuk.
  3. A gyerekeknek is nagyon tetszik!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1331
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Ajánló

Ajánlom rosszevő gyerekeknek, mert a látványa is meghozza az étvágyukat!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és mutatós fasírtgolyók, amit akár hidegen, akár melegen is elfogyaszthatunk. Természetesen főleg kisgyerekeknek ajánlom...

Hozzávalók

A fasírtgolyókhoz

Törtkrumplihoz

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...