Farsangi fánk Klaudiától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
67g tej37 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
24 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
1030
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g só0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
6181
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
-
34.5g finomliszt126 kcal
-
27.6g tej15 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.8g tejföl5 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
29.4g napraforgó olaj260 kcal
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1030
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 472.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 211 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3556.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 794 mg
-
Nátrium 1798 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 183 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
6181
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
427
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
2 dkg élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 kk só
-
2 ek tejföl
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Felfuttatjuk az élesztőt kevés tejben, és a többi hozzávalókkal könnyűtésztát készítünk (mivel elég lágy,ezértfakanállaldolgozzuk hólyagosra). 45 percig langyos helyen pihentetjük (én a langyos sütőben szeretem pihentetni a kelt tésztákat).
- Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, elvékonyítjuk 1 ujjnyi vastagságúra (itt nem használok nyújtófát, az ujjaimmal húzogatom szét a tésztát, így továbbra is levegős marad a tészta állaga), majd félbehajtjuk. Ezután nyújtófával könnyedén elnyújtjuk 1 ujjnyira, fánkszaggatóval kiszaggatjuk (7 cm átmérőset használtam, ebből 13-15 darab fánkotkapunk). 5 percet pihentetjük.
- Felhevített olajban sütjükmindig közepes hőfokon, hogy egyenletesen átsüljenek. A fánkot középendiónyi nagyságban elvékonyítjuk, ez a mélyedés kerüljön alulra, mikor belehelyezzük a forró olajba.Enyhén lefedvesütjük2-3 percig az egyik oldalát, majd 2 percig a másik oldalát.
- Házi baracklekvárral töltjük, ízlés szerint vaníliás porcukorral meghintjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 26437
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Farsang idején elmaradhatatlan édesség, igaz nálunk egész évben közkedvelt, főleg szombatonként könnyed ebéd kiegészítője. 10 éves lehettem, mikor először dolgoztam élesztős tésztával, ez volt a fánk, nagy izgalommal kezdtem hozzá, végül elégedettséggel figyeltem, milyen jóízűen fogyasztják. Egyszerűen elronthatatlan.