r
Nosalty Logó

Farsangi fánk 2. - "Planétás"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk 2. - "Planétás"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 5121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2215.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 5121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A puha margarint vagy vajat jól összedolgozzuk a tojások sárgájával, egy fakanál segítségével.
  3. Ehhez hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, cukrot és rumot is.
  4. A lisztet megsózzuk, majd a tojásos, margarinos, élesztős egyveleget hozzáöntjük, és kézzel jól kidolgozzuk a tésztát. Elég lágy tésztát fogunk kapni, nem kell megijedni.
  5. Kétszeresére kelesztjük langyos helyen, konyharuhával lefedve.
  6. Ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Ha kisebbeket szeretnénk, akkor kisebb, ha nagyobbakat, nagyobb pogácsaszaggatót használjunk.
  7. Olajjal megkenjük óvatosan a fánkokat, és még 30 percig pihentetjük. Ilyenkor ismét szép magasra megkelnek.
  8. Olajat melegítünk egy magasfalú lábasban. Fedő alatt sütjük ki benne a fánkokat. A lábas méretétől függően csak annyi fánkot süssünk egyszerre, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett, és ússzanak az olajban, így kapnak szalagot.
  9. Papírtörlőre szedjük, majd, ha lecsepegett, egy másik szép tálra tesszük, és porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk a fánkokat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 110046
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám mindig eszerint készíti el a fánkokat. Ebben a receptben még nem csalódtunk. Ha jól emlékszem, régi Planétás kártyáról való a recept, amit anyukám régen gyűjtött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...