r
Nosalty Logó

Fánk Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fánk Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 7648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    533.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 7648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor só) átszitáljuk, ettől könnyű lesz a tészta.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl tejjel, édesítő tablettával. A tészta szebben kel meg (15 perc). (NoSalty-n tanultam meg.)
  3. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgáját, maradék tejet, legutoljára az olvasztott kézmeleg vajat. A tésztát jól kikeverjük, amíg nem ragad a kezünkre, de nem is kemény. Lágy legyen inkább.
  4. A tálban hagyjuk, meleg helyen kelesztjük. A sütőt beállítjuk 35 fok melegre. Előbb is megkel, 25-30 perc.
  5. A megkelt tésztát kiborítjuk a lisztezett deszkára, 2 cm vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a 7-8 cm kör alakú fánkocskákat. 20 percet pihentetjük a melegben a deszkán, letakarjuk konyharuhával.
  6. A kis fánkocskákat hüvelykujjal középen benyomjuk (lekvár gödörnek hívom). Forró olajban az első felét tető alatt sütjük, majd megfordítjuk, és végül tető nélkül már aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4238
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Ajánló

Lekvárokkal, nutellával, porcukorral, fahéjas porcukorral kínálom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Otthon nem csak farsang idején, hanem erősebb leves után (pl. bableves, gulyás) gyakran sütünk édes tésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...