r
Nosalty Logó

Fahéjas-túrós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 250 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2314.7 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1000 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cink
    137 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    63 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Összekeverjük a túrót, a tojást és a 2 evőkanál cukrot.
  3. Vizes konyharuhát rakunk a pultra, rárakjuk az első réteslapot, majd a többit úgy, hogy olajjal megkenjük egymás közt a réteslapokat.A negyedik lapot is megkenjük kevés olajjal, és a tejfölt is rásimítjuk a kanállal.Rászórjuk a marék morzsát.
  4. Rádobjuk halmokban a túrót, még egy evőkanál cukrot és a fahéjat. (Citromhéjat nem mindig reszelek bele, de most kaptam Meyer citromot a piacon, és ez anarancssárgás, fűszeres illatúhibrid fajta egészen izgalmas ízt adott a rétesnek.)
  5. Az egész rétest a vizes konyharuhával összegurítjuk, olajozott tepsire rakjuk, majd az előmelegített sütőben megsütjük. Miután megsült, kicsit hagyjuk hűlni,utána porcukorral megszórjuk, felvágjuk és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23239
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám rétesénél nincs jobb a világon. Ő a tésztát is maga készíti, hajszálvékonyra kihúzkodja, és így nagyobb lesz a rétestészta mint az asztal egész lapja… Óriási adagot készít belőle mindig, és eszméletlen finom. Ez a recept lényegesen gyorsabb mint az övé, ha valaki éppen beugrana tényleg pár perc alatt elkészül. Ha sütök, akkor azonnal elfogy. Hangulat kérdése, hogy a túrót éppen csak fahéjjal és cukorral szóróm meg, vagy rádobálok pár szem meggyet is. Mindkét verziót nagyon szeretjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...