r
Nosalty Logó

Fahéjas-túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 3897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8452.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    2844 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 3897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.9 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítjük az 5 tojást. A fehérjéket egy cs vanílás cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kis tálkákban 2 -2 -1 arányba szedjük (2-őt egy nagy tálba, a többit két picibe).
  2. A 2 tojás sárgához adunk 5 evőkanál vizet, a 12 ek cukrot, és habverőkkel habosra mixeljük.
  3. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük, és vanília aromával ízesítjük.
  4. Csipetnyit megsózzuk, s beleforgatjuk a lisztet és a sütőport a masszába, majd ezt is jól elkeverjük. Végül a fehérjehabnak a felét spatulával elegyengetjük benne.
  5. Kikenünk egy tepsit vajjal és liszttel.
  6. A tészta háromnegyedét beleöntjük. A másik negyedét félretesszük egy kis időre. A tepsi megy be a sütőbe 15 percre (5 percig nagylángon, 10 percig kicsin).
  7. Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A fél kiló túrót beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a 5+5 evőkanál cukrot, 2 tojássárgáját, egy kis vanília aromát, ízlés szerint fahéjat és 2 evőkanálnyi lisztet.
  8. Ezt a már sülő tésztára öntjük, egyenletesen, majd a maradék negyednyi tésztát sütőecset segítségével (vagy kanállal) eloszlatjuk a tetején.
  9. Maradt még egy tojássárgánk, egy kiskanál cukorral elkeverjük, és az ecsettel berácsozzuk vele a tészta tetejét.
  10. Másfél órán át sül, közepes-kislángon. A süti aranybarna kivételkor. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10601
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenkinek, aki szereti a túrós finomságokat. Puha piskótában közrefogva.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek