r
Nosalty Logó

Fahéjas-túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 3897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8452.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    2844 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 3897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.9 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítjük az 5 tojást. A fehérjéket egy cs vanílás cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kis tálkákban 2 -2 -1 arányba szedjük (2-őt egy nagy tálba, a többit két picibe).
  2. A 2 tojás sárgához adunk 5 evőkanál vizet, a 12 ek cukrot, és habverőkkel habosra mixeljük.
  3. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük, és vanília aromával ízesítjük.
  4. Csipetnyit megsózzuk, s beleforgatjuk a lisztet és a sütőport a masszába, majd ezt is jól elkeverjük. Végül a fehérjehabnak a felét spatulával elegyengetjük benne.
  5. Kikenünk egy tepsit vajjal és liszttel.
  6. A tészta háromnegyedét beleöntjük. A másik negyedét félretesszük egy kis időre. A tepsi megy be a sütőbe 15 percre (5 percig nagylángon, 10 percig kicsin).
  7. Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A fél kiló túrót beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a 5+5 evőkanál cukrot, 2 tojássárgáját, egy kis vanília aromát, ízlés szerint fahéjat és 2 evőkanálnyi lisztet.
  8. Ezt a már sülő tésztára öntjük, egyenletesen, majd a maradék negyednyi tésztát sütőecset segítségével (vagy kanállal) eloszlatjuk a tetején.
  9. Maradt még egy tojássárgánk, egy kiskanál cukorral elkeverjük, és az ecsettel berácsozzuk vele a tészta tetejét.
  10. Másfél órán át sül, közepes-kislángon. A süti aranybarna kivételkor. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10616
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenkinek, aki szereti a túrós finomságokat. Puha piskótában közrefogva.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...