r
Nosalty Logó

Fahéjas tiramisu őzgerincben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Fahéjas tiramisu őzgerincben
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A mascarponés krémhez

A tojássárgás krémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Összesen 781 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A mascarponés krémhez

A tojássárgás krémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Összesen 4683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A mascarponés krémhez

A tojássárgás krémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 781 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 4683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A mascarponés krémhez

A tojássárgás krémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

  • 250 ml habtejszín (habbá verve, vagy reszelt csokoládé, vagy szitált kakaópor)

Elkészítés

A mascarponés krémhez

  1. A hideg tejben elkeverjük a kakaót.
  2. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy mindenhol bőven lelógjon, mert később ezzel szorítjuk össze a sütit.
  3. A mascarponét nagyobb tálban kikeverjük kb. 10 dkg porcukorral (ízlés szerint adagoljuk a cukrot), a másik 10 dkg porcukrot a4 tojássárgájával ésa vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a fahéjat is.
  4. A tojássárgás krémet kanalanként - kézi mixer segítségével -belekeverjük a mascarponéba.
  5. 9 db babapiskótát kettesével, hármasával egy pillanatra megforgatjuk a kakaóba (ne puhuljanak fel, mert akkor szétesik a tiramisu), és hosszába lerakjuk őket.
  6. A tetejükre simítjuk a krém felét.
  7. A következő9 db babapiskóta kakaóba forgatva és a maradék krémet rásimítjuk, a tetejére ismét a kakaóba mártott9 db babapiskóta kerül.
  8. Folpackkal nagyon szorosan becsomagoljuk (én keresztbe még pluszba körbeszoktam tekerni, hogy jó szoros legyen), lenyomkodjuk a tetején a babapiskótát, és minimum 1 éjszakára hűtő leghidegebb részébe tesszük.
  9. Másnap a fóliából kibontogatjuk, tálra fordítjuk, a fóliát leszedjük és ízlésünk szerint megdíszítjük.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8827
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

Vendégváráshoz is ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti nálunk jöhet télen nyáron, tavasszal összel. Csak arra kell vigyázni, hogy ne ázzon meg a babapiskóta, és elég ideig hagyjuk a hűtőben. Aranyos a történetem ezzel a sütivel... Egy bájos, a konyha rejtelmeivel ismerkedő fiatal kisbarátnőmnek nagyon ízlett ez a süti. Mikor elmeséltem, hogyan készül, közölte óóóóóóóóó, ha ezt nem kell sütni, akkor ezt ő is meg tudja csinálni. Nincs veszély, hogy odaégeti vagy nem sül meg. Pár nap múlva felhívott, elmesélte megcsinálta, de mikor kiborította szétesett elemeire. Az ifjú férj gyanakodva kérdezte, ennek ilyennek kell lenni??? A barátnőm feltalálta magát, nyomott rá tejszínhabot és közölte: persze, EZ KANALAS sütemény!:) Azóta, bár már többször sikerült elkészítenie (a hibát kielemeztük), náluk ez a süti kanalas néven vonult be a receptárba:) Az eredeti recept 2,5 dl édes, fehér Martinival írja. Én a gyerekek miatt módosítottam kakaóra. Javasol bele még gyümölcsöket is, de nekünk úgy nem nagyon ízlett, mert a gyümölcs elvitte a kellemes fahéjas ízt. De akinek kedve van Martinivel és gyümölccsel is elkészítheti.

Hozzávalók

A mascarponés krémhez

A tojássárgás krémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...