Fahéjas tiramisu őzgerincben
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
A mascarponés krémhez
-
83g mascarpone337 kcal
-
17g porcukor65 kcal
A tojássárgás krémhez
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A rétegzéshez
-
42g tej23 kcal
-
2 kcal
-
32g babapiskóta118 kcal
A díszítéshez
-
42g habtejszín122 kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
A mascarponés krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A tojássárgás krémhez
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A rétegzéshez
-
250g tej140 kcal
-
11 kcal
-
189g babapiskóta711 kcal
A díszítéshez
-
250g habtejszín730 kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
A mascarponés krémhez
-
33.7g mascarpone136 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
A tojássárgás krémhez
-
6.7g porcukor26 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A rétegzéshez
-
16.9g tej9 kcal
-
0.2g instant kakaópor1 kcal
-
12.8g babapiskóta48 kcal
A díszítéshez
-
16.9g habtejszín49 kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 314.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1502.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.1 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 200.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1002 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 698 mg
-
Retinol - A vitamin: 982 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
A mascarponés krémhez
-
500 g mascarpone
-
10 dkg porcukor
A tojássárgás krémhez
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojássárgája
A rétegzéshez
-
2.5 dl tej
-
27 db babapiskóta
A díszítéshez
Elkészítés
A mascarponés krémhez
- A hideg tejben elkeverjük a kakaót.
- Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy mindenhol bőven lelógjon, mert később ezzel szorítjuk össze a sütit.
- A mascarponét nagyobb tálban kikeverjük kb. 10 dkg porcukorral (ízlés szerint adagoljuk a cukrot), a másik 10 dkg porcukrot a4 tojássárgájával ésa vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a fahéjat is.
- A tojássárgás krémet kanalanként - kézi mixer segítségével -belekeverjük a mascarponéba.
- 9 db babapiskótát kettesével, hármasával egy pillanatra megforgatjuk a kakaóba (ne puhuljanak fel, mert akkor szétesik a tiramisu), és hosszába lerakjuk őket.
- A tetejükre simítjuk a krém felét.
- A következő9 db babapiskóta kakaóba forgatva és a maradék krémet rásimítjuk, a tetejére ismét a kakaóba mártott9 db babapiskóta kerül.
- Folpackkal nagyon szorosan becsomagoljuk (én keresztbe még pluszba körbeszoktam tekerni, hogy jó szoros legyen), lenyomkodjuk a tetején a babapiskótát, és minimum 1 éjszakára hűtő leghidegebb részébe tesszük.
- Másnap a fóliából kibontogatjuk, tálra fordítjuk, a fóliát leszedjük és ízlésünk szerint megdíszítjük.
- Tepsi mérete: 28
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8827
- Feltöltés dátuma: 2012. október 25.
Ajánló
Vendégváráshoz is ideális.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ez a süti nálunk jöhet télen nyáron, tavasszal összel. Csak arra kell vigyázni, hogy ne ázzon meg a babapiskóta, és elég ideig hagyjuk a hűtőben. Aranyos a történetem ezzel a sütivel... Egy bájos, a konyha rejtelmeivel ismerkedő fiatal kisbarátnőmnek nagyon ízlett ez a süti. Mikor elmeséltem, hogyan készül, közölte óóóóóóóóó, ha ezt nem kell sütni, akkor ezt ő is meg tudja csinálni. Nincs veszély, hogy odaégeti vagy nem sül meg. Pár nap múlva felhívott, elmesélte megcsinálta, de mikor kiborította szétesett elemeire. Az ifjú férj gyanakodva kérdezte, ennek ilyennek kell lenni??? A barátnőm feltalálta magát, nyomott rá tejszínhabot és közölte: persze, EZ KANALAS sütemény!:) Azóta, bár már többször sikerült elkészítenie (a hibát kielemeztük), náluk ez a süti kanalas néven vonult be a receptárba:) Az eredeti recept 2,5 dl édes, fehér Martinival írja. Én a gyerekek miatt módosítottam kakaóra. Javasol bele még gyümölcsöket is, de nekünk úgy nem nagyon ízlett, mert a gyümölcs elvitte a kellemes fahéjas ízt. De akinek kedve van Martinivel és gyümölccsel is elkészítheti.