r
Nosalty Logó

Fahéjas-szilvalekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas-szilvalekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1898 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 5109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta alapanyagait (kivéve a lekvár) összegyúrjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A hideg tésztát kivesszük, kinyújtjuk, a formával kiszúrjuk, tepsibe tesszük.
  3. Tészta tetejét lekenjük a a megmaradt tojásfehérje, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek citromlé keverékével, és a felső részt (lyukacsos) megszórjuk nádcukorral.
  4. Sütőben aranybarnára sütjük.
  5. a kihült sütiket szilvalekvárral megkenjük, és a lyukacsos résszel lefedjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 2x38x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7380
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-szilvalekváros linzer
Évi néni 1830 recept

Főztem néhány üveg szilvalekvárt, így sütöttem hozzá süteményt a fiam segítségével. Tuti siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...