Fahéjas sárgabaracklekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g sárgabarack223 kcal
-
58g cukor226 kcal
-
1g fahéj2 kcal
Összesen
451
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g sárgabarack2678 kcal
-
700g cukor2709 kcal
-
10g fahéj25 kcal
Összesen
5412
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
89.4g sárgabarack40 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
Összesen
80
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.7 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 401.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5088 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 416 micro
Összesen
451
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.5 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2805.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 833 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 1290 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1328.4 g
-
Cukor 1214 mg
-
Élelmi rost 117 mg
VÍZ
-
Összesen 4819.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5358 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 558 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1060 micro
-
β-karotin 61056 micro
-
β-crypt 5816 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4988 micro
Összesen
5412
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg cukor
Elkészítés
- A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, az otthon fellelhető legnagyobb edénybe dobjuk, rétegenként cukrozzuk. (A nagyon csúnya részeket vágjuk ki.) A tetejére öntjük a maradék cukrot. Ha van időnk, állni hagyjuk, ha nincs, haladunk tovább.
- Lefedve, közepes lángon felforraljuk, ha már rotyog, levesszük a fedőt, hozzádobjuk a fahéjrudakat, és így folytatjuk tovább a főzést.
- Ha elfőtte a habot és nincsenek benne barackdarabok (baracktól függően 1-másfél óra), sterilizált üvegbe töltjük, ha sűrűbb lekvárokat kedveljük, rotyogtassuk tovább.
- Az üvegeket érdemes minél inkább színültig tölteni, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és mehetnek a szárazdunsztba. Az üvegek csírátlanítására a következő módszer vált be: 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kiöblített üvegeket és fedőket, 15 percre.
- Szűk öt liter baracklekvárunk lesz.
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3115
- Feltöltés dátuma: 2019. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
Nincs agyoncukrozva, a fahéj pedig ad neki egy pici pluszt.