r
Nosalty Logó

Fahéjas sárgabaracklekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Panno
Fahéjas sárgabaracklekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5412 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5088 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 451 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cukor
    1214 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    4819.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1060 micro
  • β-karotin
    61056 micro
  • β-crypt
    5816 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4988 micro
Összesen 5412 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, az otthon fellelhető legnagyobb edénybe dobjuk, rétegenként cukrozzuk. (A nagyon csúnya részeket vágjuk ki.) A tetejére öntjük a maradék cukrot. Ha van időnk, állni hagyjuk, ha nincs, haladunk tovább.
  2. Lefedve, közepes lángon felforraljuk, ha már rotyog, levesszük a fedőt, hozzádobjuk a fahéjrudakat, és így folytatjuk tovább a főzést.
  3. Ha elfőtte a habot és nincsenek benne barackdarabok (baracktól függően 1-másfél óra), sterilizált üvegbe töltjük, ha sűrűbb lekvárokat kedveljük, rotyogtassuk tovább.
  4. Az üvegeket érdemes minél inkább színültig tölteni, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és mehetnek a szárazdunsztba. Az üvegek csírátlanítására a következő módszer vált be: 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kiöblített üvegeket és fedőket, 15 percre.
  5. Szűk öt liter baracklekvárunk lesz.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3115
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 19.

Receptkategóriák

Nincs agyoncukrozva, a fahéj pedig ad neki egy pici pluszt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...