r
Nosalty Logó

Fahéjas-narancsos kekszek fűszeres mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-narancsos kekszek fűszeres mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Összesen 3813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.9 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 3813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Elkészítés

Fahéjas kekszhez

  1. A liszthez keverjük a fahéjat, majd gyorsan elmorzsoljuk a keverékkel a vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, vaníliás cukrot és végül a tojássárgájával alaposan összedolgozzuk. Ezután fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  2. A tészta egyharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd formákat szúrunk ki belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Ezután jöhet a második, majd harmadik harmad is. A lényeg, hogy nyújtásig a tészta hidegen maradjon.
  3. 180 fokon sütjük a kekszeket 10 percig, majd kihűtjük őket.

Narancsos-fűszeres mázhoz

  1. A porcukrot elkeverjük az őrölt szegfűszeggel, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, majd a narancs kifacsart levét fokozatosan adagoljuk hozzá. Közben kevergetjük, így látható, mikor folyékony már eléggé, de nem túlzottan.
  2. Az első kekszet megkenve látjuk, hogy kell-e még hozzá narancslé, vagy már kellően folyós.
  3. A kekszeket óvatosan megkenjük a mázzal és pár szem kandírozott narancshéjat teszünk a tetejére.
  4. Karácsonyig jól záródó dobozba tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 2502
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi sütés közben igyekeztem minél "karácsonyibb" ízvilágot találni. Rengeteget kísérleteztem, a narancsos fahéjas, szegfűszeges kekszem pedig igazán telitalálat lett. Íze, illata fenséges és nem szokványos. A karácsonyi kekszes dobozom üde színfoltja lett.

Hozzávalók

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...