Fahéjas banánkenyér Csilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
787
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3141
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
787
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 136.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2868.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.5 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 351.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1190 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
3141
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.
- A vajat cukorral habosra verjük, s egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- Az összenyomott banánokat hozzáadjuk, majd a lisztet, és az egészből sima tésztát keverünk.
- A tésztát a vajjal kikent, liszttel meghintett sütőformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a sütemény aranybarna színű lesz, és elválik a forma falától.
- Miután megsült a süti, hagyjuk kihűlni a formában. Majd miután kihűlt, kivesszük és szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 545
- Feltöltés dátuma: 2021. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Bármilyen liszttel elkészíthető. Fahéj elhagyható.