r
Nosalty Logó

Fahéjas almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, megszórjuk 1 tk fahéjjal.
  2. Robotgéppel jól összekeverjük a vajat, a tojásokat, a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot.
  3. A sütőporos lisztet a vajas krémhez adjuk, alaposan kidolgozzuk! (Figyelem, sűrű masszát kapunk!)
  4. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett tortaformába kanalazzuk.
  5. Kirakjuk almadarabokkal szorosan egymás mellé, hogy a tészta ne látszódjon!
  6. 3 ek cukorral (ízlés szerint, lehet kevesebb is) és 2 tk fahéjjal meghintjük.
  7. Előmelegített sütőben 1 és fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20147
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Ajánló

Ehhez a sütihez én főzőtejszínt szoktam használni, mivel elég cukor van benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütit egy ismeretlen szerző receptfüzetében találtam évekkel ezelőtt. Kellemes aromájú vajas torta. Az előkészítése gyors, a sütési idő több. Mennyei illatok lengik be a lakást sülés közben:)!

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...