Fahéjas-almás töltött keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g vaj197 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
A díszítéshez
Összesen
657
kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
A díszítéshez
Összesen
2637
kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
24g finomliszt87 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
13.2g vaj94 kcal
-
16.8g cukor65 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
-
24g alma11 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
A díszítéshez
Összesen
314
kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.2 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
657
kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 984 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.7 g
-
Cukor 254 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 254.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 835 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 816 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
2637
kcal
- 3% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
11 dkg vaj
-
14 dkg cukor
-
1 db tojás
-
5 csepp vaníliaaroma
A töltelékhez
-
1 közepes db alma
-
12 g étkezési keményítő
-
3 ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük az összes hozzávalót, összekeverjük, és addig főzzük, míg lágy, zselés állagú lesz.
- Amíg hűl, összeállítjuk a tésztát: a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, fahéj, só) egy tálban összekeverjük.
- Egy másik tálban a vajat simára keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
- Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket és a reszelt citromhéjat, és az egészet összekeverjük.
- Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú darabokat tépünk, ezt ujjaink közt szétlapítjuk, majd teszünk rá kb. egy kávéskanálnyi almás tölteléket.
- Golyót formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét megszórhatjuk fahéjba forgatott jégcukorral is.
- 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 8 perc alatt meg is sülnek.
- Megvárjuk, míg kihűlnek, és megszórjuk fahéjas porcukorral.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 470
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 21405
- Feltöltés dátuma: 2012. október 30.
Ajánló
További képek az elkészítésről a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vikki
85 recept
Egyszerű és gyors, őszies ízvilágú fahéjas kekszek borongós idő ellen: almás meglepetéssel a közepükön.:) Ez a recept a Kifőztük magazin (kifoztuk.hu/) októberi számában jelent meg.