r
Nosalty Logó

Fagyi muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Fagyi muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 7384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    227.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3997.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1283.9 g
  • Cukor
    977 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2184 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 7384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felmelegítjük a sütőt.
  2. A tojás habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a cukrot, majd szép fokozatosan a többi hozzávalót is, kivéve az extrákat. Alaposan összekeverjük.
  3. Ha többféle ízben és színben akarjuk elkészíteni a sütiket, osszuk szét külön tálkákba a tésztát, és mindegyikhez adjuk hozzá, amit akarunk.
  4. A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat, és háromnegyedig töltsük meg őket tésztával.Kb. 24 muffin fog kijönni belőle.Jegyezzük meg (legjobb feltérképezni, lerajzolni), melyikbe mit tettünk, hogy a díszítésnél a hozzá illő vajkrémet nyomhassuk a tetejére. Pl. a rózsaszín tetejű tésztájába tehetünk málnát vagy epret, a barnáéba kakaót vagy csokit, használjuk a fantáziánkat!
  5. Süssük 15-20 percig, míg megemelkednek, és szép púposak lesznek, ha szükséges, tegyünk tűpróbát.
  6. Közben készítsük el a vajkrémet: az olvasztott margarint 10 percig keverjük max fokozaton, majd hozzáadva a tejfölt még 10 percig keverjük. Adagoljuk hozzá a porcukrot, míg szép fehér és krémes nem lesz. Osszuk szét ezt is külön tálkákba, és színezzük.
  7. Ha a muffinok megsültek, tegyük ki őket egy konyharuhára hűlni, addig várjunk a díszítéssel!
  8. Tegyük a vajkrémet csillagcsöves habzsákba, és kívülről befelé haladva, koronázzuk meg a muffinok tetejét. Ilyenkor kivételesen előny, ha nagyok és púposak, nem kell annyi krém hozzá.
  9. Szórjuk meg tortadarával a tetejüket, és már tálalhatjuk is. Ha szállítani akarjuk, tálcára téve tegyük, mert a vajkrém szeret összenyomódni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12117
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Érdemes bemenni egy fagyizóba, és megnézni, mifélék vannak ott, hátha ötletet kapunk a muffinok díszítéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fagyi muffin
Fonott Kalács 77 recept

Teljesen véletlenül születtek meg ezek a gyönyörű és ínycsiklandó muffincsok. Túl sok maradt a rácsos pite készítésekor a vajkrémből, és valamire fel kellett használni, hát ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...