r
Nosalty Logó

Extra kávés sütike

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra kávés sütike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 3696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5904.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    890 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 3696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást szétválasztjuk, sárgáját felverjük a cukorral és a megolvasztott vajjal.
  2. Hozzáadjuk az átszilált sütőporral elkevert lisztet, apránként a kávéval a joghurttal és a tejjel.
  3. Fontos, hogy sokáig keverjük mixerrel, akkor kapunk lágy tésztát.
  4. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a masszához, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük.
  5. Feltesszük a tejet a vajjal, és szépen elkeverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a cappucinot és végül a kávét, ha túl híg, mehet még bele kevés liszt, fontos, hogy jó sűrű krém legyen.
  6. Gőz felett megolvasztjuk a csokit a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd megfőzzük.
  7. Ha kihűlt a tészta, megkenjük a szintén kihűlt krémmel, majd a csokimázzal lekenjük, és kis időre hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
  8. Vajkrémmel díszíthetjük, és reszelhetünk rá kevés csokit, de mehet rá tejszínhab is:). Jó étvágyat:!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8656
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Én este csináltam, de nagyon javaslom, hogy aki szeret sütés közben nyalakodni, inkább várjon reggelig, nagyon pörget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kávét, de csak mértékkel, ma egy kicsit átléptem a mérték határát:).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...