Expressz húsleves megfázásra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
592
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2956
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1107.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 619.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 990 micro
-
β-karotin 2428 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
592
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.2 g
Zsír
-
Összesen 172.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 996 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5535.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2014 mg
-
Nátrium 2565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 3099.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1741 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 846 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12138 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1264 micro
Összesen
2956
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tyúkot/csirkét 8 darabra vágjuk (alsó- és felsőcombok, szárnyak, csirkemell két részben). A csirkemellet félrerakhatjuk, de bele is főzhetjük a levesbe.
- Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tyúkhúsleveskockát és a két darabba vágott, meghámozott gyömbért. Beletesszük a csirkehúst, és lefedve kb. 30 percig főzzük.
- Közben a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, a répát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk. A leveshez adjuk a zöldségeket, majd néhány perc elteltével a tésztát. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.
- A tojást a lábos felett feltörjük, és folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Végül kevés szárított oregánóval ízesítjük a levest. Tálaláskor limelét facsarunk bele, és megszórjuk apróra vágott újhagymával. Egészségetekre!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 16925
- Feltöltés dátuma: 2018. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Biztos Ti is ismeritek azt az érzést, amikor egy vírus ledönt a lábatokról, a torokfájástól beszélni sem tudtok, és semmi másra nem vágytok, mint egy forró házi húslevesre. Én ilyenkor szoktam megkérni a férjemet, hogy főzze meg a kedvenc, “gyógyító” húslevesemet, mert ez tényleg egy csodaszer, és ami még különösen jó benne, hogy nagyon hamar elkészül, nem kell órákig a fazék mellett állni. Bár tudom, hogy sokan az egész délelőtt gyöngyöző levesre szavaznak, higgyétek el, ez is legalább olyan finom, és a néhány extra hozzávaló mint a gyömbér, a lime és az újhagyma még tovább fokozza jótékony hatását.