r
Nosalty Logó

Étcsokoládés kelt csiga - Anyóca módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Étcsokoládés kelt csiga - Anyóca módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 1566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 9393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.3 g

Zsír

  • Összesen
    328 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13976.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1110 mg
  • Foszfor
    2933 mg
  • Nátrium
    8110 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1392.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1011 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 9393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kikenjük, papírral béleljük.
  2. Tálban a tészta hozzávalóit összeöntjük, és jó alaposan elkezdjük összedolgozni, kézzel, szép simává dagasztjuk, szükség szerint liszttel, vagy langyos tejjel pótoljuk, majd liszttel a kész tésztát megszórjuk, langyos helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán a tésztát három felé vesszük, és mind a három cipót liszttel leszórva, még 15 percig hagyjuk pihenni.
  4. Az első cipót lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával téglalap alakúra és nem túl vékonyra nyújtjuk ki, megkenjük a szósz harmadával, a hosszanti szélére teszünk étcsokis kekszgolyót, és mint a beiglit, feltekerjük, tekerés közben a két végét behajtjuk, a tölteléke ne folyjon ki.
  5. A másik két cipóval is ezt tesszük, a három rúd bekerül a tepsibe, ahol is lekenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a mandula szeletekkel, és a sütő középső rácsára betéve duplájára sütjük.(aranybarnára)
  6. Ha kész, kivesszük, hagyjuk hűlni, mert csak akkor tudjuk szépen szeletelni.

A töltelékhez

  1. Vizet forralunk, tálat teszünk a fazékra, és ebbe tördeljük bele a csokoládét, tesszük bele a vajat és habtejszínt, a csipet sót, a kakaóport, az instant kávét, a cukrot, és gőz felett felolvasztjuk, jó alaposan simává keverjük, majd tűzről levéve, langyos helyen hagyjuk.

A tetejére és a tálaláshoz

  1. Tálaljuk a töltelék szószával, bármilyen csokiszósszal, étcsokis kekszgolyóval, dekorszívvel, tejszínhabbal, pirított szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8328
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Finom tej, ha főétel, akkor elé csak egy gyenge zöldséglevest, bármelyik zöldségféléből lehet elkészíteni, mert laktató ez az édes kelt csiga. Ajánlat, a sót érzéssel tegyük bele, és igen, nyersen is lehet megkóstolni a tésztát, akkor a só gyúráskor még pótolható. Az evőkanál kisméretű (mint a kisbabák evőkanala) ,és nem púpozottan értendő. A cukor, az viszont rendes evőkanál méret, de az sem púpozott. A megtöltésnél figyeljünk arra, hogyha szétterítettük kanál hátának segítségével, (késsel) , a kakaós krémet, a tésztán, ne legyen túl sok, mert feltekeréskor, kifolyhat. Ezért akár a krémet négy részre is vehetjük, jobb az óvatosság.Ha így teszünk, akkor is marad krém a tésztába, és még kerül bele a kekszgolyó is. Így maradhat ki krém a töltelékből, de nem baj,kár lenne, ha kifolyna, viszont  kívülről rálocsolva is nagyon finom:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étcsokoládés kelt csiga - Anyóca módra
Éva-Anyóca 350 recept

Elment a nyár....A nyarat már egyszer a tanév végi nagy meleg után vissza tudtam csalogatni, elhatároztam, hogy kelt tésztát sütök, és jött is, meleg, nagyon meleg, kánikula, és aztán sajnos 11-12 napig hűvös. De remélem, ha ez elkészül, csak vissza lehet az igazi nyarat még csalogatni, szükség van még rá:-)))) Ezért nem csak finom étel, desszert volt ezzel a sütéssel a cél, hanem nyár csalogató:-))Remélem, sikerült egy kicsit, legalábbis másnap már jobb lett az idő, sütött a nap, még ha oly hőség nem is lett..:-)) Még van ideje a nyárnak, ki kell tartania pár napig, viszont a süti, na az másnapra még délelőtt elfogyott:-)) Mind a kettőnek örültem:-))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...