r
Nosalty Logó

Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszikutya
Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

717
Kalória
13.1g
Fehérje
92g
Szénhidrátok
34.1g
Zsír
48.8g
Víz
109.1g
Koleszterin
2.1g
Rost
75.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 8583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    409.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5066.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cukor
    904 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 8583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához megadott mennyiségeket 5 részre osztjuk el. Sütőpapírra a tortaforma aljával köröket rajzolunk. 5 db kört.
  2. 2 db tojásfehérjét felverjük. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, tovább keverjük. Beleöntünk 6 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. Óvatosan belekeverjük fakanállal. Rákenjük a köralakra, megsütjük, és még 4-szer ismételjük.
  3. Hagyjuk kihűlni a lapokat a sütőpapíron. Ha szükséges, a tortakarikával egyformára vágjuk le a felesleges széli részeket.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejben megfőzzük a pudingport a tojások sárgájával. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a felvert habtejszínt és a porcukrot. Hűtőbe tesszük a krémet, hogy jól lehűljön.
  2. Megtöltjük a kisült lapokat a krémmel, és a torta oldalát is bekenjük. A legfelső lapot nem kell megkenni krémmel, arra a cukormáz kerül.

Hozzávalók a cukormázhoz

  1. Az átszitált porcukorhoz cseppenként hozzáadjuk a vizet, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Rákenjük a felső tészta lapra. A szélére nem kell kihúzni a mázat, mert kiterül.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. Csigavonalban a torta közepéről indulva rácsorgatjuk a cukormázra. Fogpiszkálóval a torta közepéről a széle felé húzva mintát rajzolunk a mázba.
  4. Maradék krémmel, darált dióval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25

Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne egy könnyű krémmel készíteni Eszterházy tortát, mert vajkrémmel túl nehéznek találtam. Célszerű a lapokat egyenként sütni, mert így lesz szép szabályos a felvágáskor. Így jött össze ez a változat, amely párom Édesanyjának születésnapjára készült. Nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!