r
Nosalty Logó

Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 8583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    409.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5066.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cukor
    904 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 8583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához megadott mennyiségeket 5 részre osztjuk el. Sütőpapírra a tortaforma aljával köröket rajzolunk. 5 db kört.
  2. 2 db tojásfehérjét felverjük. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, tovább keverjük. Beleöntünk 6 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. Óvatosan belekeverjük fakanállal. Rákenjük a köralakra, megsütjük, és még 4-szer ismételjük.
  3. Hagyjuk kihűlni a lapokat a sütőpapíron. Ha szükséges, a tortakarikával egyformára vágjuk le a felesleges széli részeket.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejben megfőzzük a pudingport a tojások sárgájával. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a felvert habtejszínt és a porcukrot. Hűtőbe tesszük a krémet, hogy jól lehűljön.
  2. Megtöltjük a kisült lapokat a krémmel, és a torta oldalát is bekenjük. A legfelső lapot nem kell megkenni krémmel, arra a cukormáz kerül.

Hozzávalók a cukormázhoz

  1. Az átszitált porcukorhoz cseppenként hozzáadjuk a vizet, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Rákenjük a felső tészta lapra. A szélére nem kell kihúzni a mázat, mert kiterül.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. Csigavonalban a torta közepéről indulva rácsorgatjuk a cukormázra. Fogpiszkálóval a torta közepéről a széle felé húzva mintát rajzolunk a mázba.
  4. Maradék krémmel, darált dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 81570
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 22.

Ajánló

Ajánlom különleges alkalmakra! Kicsit sok vele a munka, de megéri.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából
Nyuszikutya 51 recept

Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne egy könnyű krémmel készíteni Eszterházy tortát, mert vajkrémmel túl nehéznek találtam. Célszerű a lapokat egyenként sütni, mert így lesz szép szabályos a felvágáskor. Így jött össze ez a változat, amely párom Édesanyjának születésnapjára készült. Nagy sikere volt.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...