Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
25g dió164 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
8g tojássárgája27 kcal
-
29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g porcukor65 kcal
Hozzávalók a cukormázhoz
-
33g porcukor129 kcal
-
2g víz0 kcal
-
3g étcsokoládé14 kcal
Összesen
717
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Hozzávalók a cukormázhoz
-
400g porcukor1548 kcal
-
24g víz0 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Összesen
8583
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
13.6g tojásfehérje7 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
10.2g dió67 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
-
20.4g tej11 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
8.5g mascarpone34 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
Hozzávalók a cukormázhoz
-
13.6g porcukor53 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
1g étcsokoládé6 kcal
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
717
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157 g
Zsír
-
Összesen 409.6 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 148 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5066.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1316 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 606 mg
-
Foszfor 1792 mg
-
Nátrium 1113 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1104.2 g
-
Cukor 904 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 585.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 943 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 264 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 987 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1148 micro
Összesen
8583
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
10 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
-
30 dkg dió
-
10 dkg finomliszt
Hozzávalók a krémhez
-
5 db tojássárgája
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
25 dkg mascarpone
-
20 dkg porcukor
Hozzávalók a cukormázhoz
-
3 evőkanál víz
-
3 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tésztához megadott mennyiségeket 5 részre osztjuk el. Sütőpapírra a tortaforma aljával köröket rajzolunk. 5 db kört.
- 2 db tojásfehérjét felverjük. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, tovább keverjük. Beleöntünk 6 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. Óvatosan belekeverjük fakanállal. Rákenjük a köralakra, megsütjük, és még 4-szer ismételjük.
- Hagyjuk kihűlni a lapokat a sütőpapíron. Ha szükséges, a tortakarikával egyformára vágjuk le a felesleges széli részeket.
Hozzávalók a krémhez
- A tejben megfőzzük a pudingport a tojások sárgájával. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a felvert habtejszínt és a porcukrot. Hűtőbe tesszük a krémet, hogy jól lehűljön.
- Megtöltjük a kisült lapokat a krémmel, és a torta oldalát is bekenjük. A legfelső lapot nem kell megkenni krémmel, arra a cukormáz kerül.
Hozzávalók a cukormázhoz
- Az átszitált porcukorhoz cseppenként hozzáadjuk a vizet, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Rákenjük a felső tészta lapra. A szélére nem kell kihúzni a mázat, mert kiterül.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
- Csigavonalban a torta közepéről indulva rácsorgatjuk a cukormázra. Fogpiszkálóval a torta közepéről a széle felé húzva mintát rajzolunk a mázba.
- Maradék krémmel, darált dióval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 97
- Össznézettség: 81570
- Feltöltés dátuma: 2015. május 22.
Ajánló
Ajánlom különleges alkalmakra! Kicsit sok vele a munka, de megéri.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nyuszikutya
51 recept
Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne egy könnyű krémmel készíteni Eszterházy tortát, mert vajkrémmel túl nehéznek találtam. Célszerű a lapokat egyenként sütni, mert így lesz szép szabályos a felvágáskor. Így jött össze ez a változat, amely párom Édesanyjának születésnapjára készült. Nagy sikere volt.