r
Nosalty Logó

Eszterházy torta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Eszterházy torta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.1 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 4450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojás fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a darált diót (mandulát) és a lisztet lassú keveréssel hozzáadjuk. Ebből a masszából egyforma nagyságú 6 lapot nyújtunk, papírozott sütőlemezen sütünk.
  2. A pudingport tűzálló tálba tesszük, beletesszük a tojások sárgáját, kevés tejet, és habverővel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és gyors keverés mellett ráöntjük az előzőleg simára kevert pudingporra. Visszatéve a tűzre besűrítjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot hozzákeverjük. A krémet teljesen kihűtjük, és hűtőbe tesszük.
  3. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémet folyamatosan hozzáadjuk. Ezzel a krémmel a kihűlt lapokat rétegesen megkenjük, és hűtőbe tesszük.
  4. A tetejére fél tojásfehérjét porcukorral simára keverjük, és ezzel vonjuk be a torta tetejét.
  5. Olvasztott csokival a közepétől indulva, megszakítás nélkül karikákat rajzolunk. Egy pálcikával kifele, illetve befele csíkokat húzunk, mintázzuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 63784
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Finom desszertborok kitűnően illenek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy torta 4.
Vicikó 251 recept

Egy klasszikus, finom torta. Nem csak a diókedvelőknek!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...