Eszterházy torta 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
12g dió78 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A krémhez
-
30g tej17 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
8 kcal
-
4 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
444
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
120g dió785 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
76 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Összesen
4450
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
15.4g tojásfehérje8 kcal
-
11.5g cukor45 kcal
-
9.2g dió60 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
23.1g tej13 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
6.2g tojássárgája20 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
19.2g vaj138 kcal
Összesen
343
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
444
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 309.1 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2441.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 648 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.3 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 270 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2016 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 1974 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 895 micro
Összesen
4450
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojásfehérje
-
150 g cukor
-
50 g finomliszt
A krémhez
-
3 dl tej
-
120 g cukor
-
4 db tojássárgája
-
20 g vaníliás pudingpor
-
10 g vaníliás cukor
-
250 g vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojás fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a darált diót (mandulát) és a lisztet lassú keveréssel hozzáadjuk. Ebből a masszából egyforma nagyságú 6 lapot nyújtunk, papírozott sütőlemezen sütünk.
- A pudingport tűzálló tálba tesszük, beletesszük a tojások sárgáját, kevés tejet, és habverővel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és gyors keverés mellett ráöntjük az előzőleg simára kevert pudingporra. Visszatéve a tűzre besűrítjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot hozzákeverjük. A krémet teljesen kihűtjük, és hűtőbe tesszük.
- A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémet folyamatosan hozzáadjuk. Ezzel a krémmel a kihűlt lapokat rétegesen megkenjük, és hűtőbe tesszük.
- A tetejére fél tojásfehérjét porcukorral simára keverjük, és ezzel vonjuk be a torta tetejét.
- Olvasztott csokival a közepétől indulva, megszakítás nélkül karikákat rajzolunk. Egy pálcikával kifele, illetve befele csíkokat húzunk, mintázzuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 337
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 63784
- Feltöltés dátuma: 2011. július 05.
Ajánló
Finom desszertborok kitűnően illenek hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Vicikó
251 recept
Egy klasszikus, finom torta. Nem csak a diókedvelőknek!