Erdélyi padlizsánkrém 11. - egyszerűen
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
429
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
73.7g padlizsán17 kcal
-
24.9g vöröshagyma9 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
39
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 230.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 920.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
429
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
3 db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat alufóliába betekerjük, és betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg kézzel foghatóan puha nem lesz.
- A vöröshagymákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
- Olajon puhára pároljuk a hagymát.
- A puhára sült padlizsánról lehámozzuk a héját, és egy tálban összetörjük villával vagy krumpli nyomóval.
- Belekeverjük a párolt hagymát, sózzuk ízlés szerint.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 281
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 240085
- Feltöltés dátuma: 2011. február 01.
Ajánló
Pirítós kenyérre kenve nagyon finom paradicsommal, de kenhetünk alá maci sajtot is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyszüleim kedvenc receptje volt.