r
Nosalty Logó

Erdélyi csirke mártás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olgi1213
Erdélyi csirke mártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    186.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3983.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3348 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4223 micro
Összesen 2950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megfőzzük és enyhén megsütjük, majd félretesszük.
  2. Apróra vágjuk a hagymát és a zöldség zöldjét.
  3. Megdinszteljük, majd rárakjuk az 1 ek lisztet, pirospaprikát és annyi vizet öntünk rá, amennyit felvesz.
  4. Ezután még ráöntjük a tejet, belerakjuk a húst, és 10 percig főzzük.
  5. Az 1 ek étolajon a pirospaprikát megforrósítjuk, és 1 ek vízzel felöntjük.
  6. A kész mártásra ráöntjük, tűzről levéve ízlés szerint keverhetünk bele tejfölt.
  7. Köretként főzhetünk hozzá nokedlit vagy tésztát.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 39272
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi csirke mártás
Olgi1213 49 recept

Ez egy erdélyi mártás, amit egy jó ismerősömtől kaptam. Náluk ettem erdei gombából készített mártást is. Nekünk nagyon bejött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...