Erdeigyümölcsös-piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
doban2
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
15g finomliszt55 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g víz0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10 kcal
-
26 kcal
-
6g gumicukor21 kcal
Összesen
1076
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
60g finomliszt218 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
8g víz0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g erdei gyümölcs mix103 kcal
-
25g gumicukor86 kcal
Összesen
4302
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
14.1g tojás18 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
2.6g tojásfehérje1 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25.7g mascarpone104 kcal
-
12.9g habtejszín38 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
12.9g porcukor50 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
16.1g erdei gyümölcs mix7 kcal
-
1.6g gumicukor5 kcal
Összesen
276
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
1076
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75 g
Zsír
-
Összesen 256.8 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 972 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1526 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.3 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 334.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 964 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 952 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
4302
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
-
4 ek finomliszt
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
1 ek víz
-
1 db tojásfehérje
-
3 púpozott ek finomliszt
-
3 ek porcukor
-
1 ek vaj
-
1 kávéskanál ételfesték
-
40 dkg mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg erdei gyümölcs mix
-
25 g gumicukor
Elkészítés
- Első lépésként a piskóta piros díszítését készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét, a 3-3 ek, porcukrot és lisztet, a puha vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk az ételfestéket. Sütőpapírral kibélelt tepsimre (36 cm x 23 cm) egy kiskanál segítségével, hosszanti és kereszt irányba csíkokban rácsorgatjuk a keveréket. Ezt követően szikkadni hagyjuk 10 percig.
- Elkészítjük a piskóta tésztáját, amelyhez a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, az egy evőkanál vizet habosra keverjük. Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kis adagokban a tojássárgájás keverékhez adjuk. A piskótatésztát óvatosan a "mintára" lapátoljuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 15 percig sütjük.
- A krémhez a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a már előzőleg a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt kanalanként hozzákeverjük. A krémből a díszítéshez nagyjából 5 púpos ek. krémet betöltünk egy csillagfejjel ellátott nyomózsákba, és félretesszük.
- A piskótát - nedves konyharuhába tekerve - kihűtjük, majd megtöltjük a krémmel, megszórjuk a lecsepegtetett erdei gyümölcs keverékkel, majd óvatosan feltekerjük.
- A piskótatekercs tetejére kis halmokat nyomunk a nyomózsák segítségével, majd 1-1 gumicukrot nyomunk a közepükbe. A gumicukorból értelemszerűen a pirosakat használtam fel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2897
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
doban2
1 recept
A süteményt a Nosalty Pirossüti-receptversenyre készítettem, amely verseny a hemofíliára, azaz a vérzékenységre hívja fel a figyelmet. A díszítések láttán a vérre, vér színére asszociálhatunk, a piros gumicukor alakja pedig engem kifejezetten egy vérlemezkére emlékeztet.