r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Erdei gyümölcsös macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen) elkezdjük felverni, majd ha már habos, hozzáadjuk a kristálycukrot. Nem verjük túl keményre, kicsit maradjon folyós - ha kis csúcsot húzunk fel belőle még hajoljon el. Most jön a legjobb rész: színezzük ételfestékkel (a lila színhez piros és kék festéket használtam, míg olyan nem lett, amilyennek elképzeltem).
  2. A mandulát és a porcukrot keverjük el. Ha nem elég finom a mandula, vagy mi magunk daráljuk, akkor mindenképpen szitáljuk át, mert a benne található zsiradék miatt hajlamos összeállni.
  3. Dolgozzuk bele a habba óvatosan.
  4. Töltsük bele a kinyomóba vagy habzsákba, és nyomjunk kb. 50 Ft-os nagyságú adagokat a formába, vagy egy szilikon sütőlapra. (Én a lapot egy tepsi hátára szoktam tenni.) Néhányszor csapkodjuk oda a munkalaphoz, hogy a felesleges levegő távozzék, majd hagyjuk egy órán keresztül száradni szobahőmérsékleten.
  5. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra, és süssük a macaronokat 10-12 percig. Ha letelt az idő, próbáljuk meg megmozdítani az egyik szélsőt, így teszteljük, hogy elkészült-e.

A töltelékhez

  1. Az erdei gyümölcsöt 1-2 evőkanál kristálycukorral és egy evőkannál vízzel lassú tűzön főni tesszük.
  2. Ha már pépes, a keményítőt egy kis vízzel elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk. Sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.
  3. Hozzáadjuk a zselatint, majd a tejfölt. A tejszínt (amit előzőleg jó alaposan lehűtöttünk) a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös krémbe.
  4. A macaronokat a töltetlékkel megtöltjük, és párosával összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 12246
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 22.

Ajánló

A krémet tetszés szerint variálhatjuk (egyéb bogyós gyümölcsök: csak málna, áfonya, ribizli stb.), roppant egyszerűnek tűnik, de lekvárral is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdei gyümölcsös macaron
nyultanti 100 recept

Amióta megcsodáltam a francia cukrászdák kirakatában a gyönyörűbbnél gyönyörűbb macaronokat, kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbáljam. Aztán utánaolvastam, és rájöttem, hogy ez nem egy egyszerű dolog, itt aztán imádkozhatunk a macaronok istenéhez, hogy minden sikerüljön! Úgy éreztem, kicsit túlpozicionálták ezt a sütit. Le is tettem róla. Majd nemsokára egy internetes nyereményjátékon mit nyertem? Macaronkészítő szettet! Nem volt több kibúvó, meg kellett próbálnom. Eleinte annyira nem hittem benne, hogy sikerülni fog, hogy nem is készítettem krémet, egyszerűen lekvárral vagy tejszínhabbal ettük meg, de aztán a sikereken felbuzdulva, ehhez az adaghoz már krémet is készítettem. Sok-sok receptet végigolvastam, míg végül a szett dobozán feltüntetett, viszonylag egyszerűbb mellett döntöttem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...