Erdei gyümölcsös macaron
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
23g porcukor89 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez
-
5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
7 kcal
-
6g porcukor24 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
185g porcukor716 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez
-
100g erdei gyümölcs mix41 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
57 kcal
-
50g porcukor194 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
15.3g tojásfehérje8 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
12.7g mandula75 kcal
-
23.6g porcukor91 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A töltelékhez
-
12.7g erdei gyümölcs mix5 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
0.6g zselatinfix1 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1552.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350 g
-
Cukor 314 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojásfehérje
-
6 dkg cukor
-
18.5 dkg porcukor
-
10 csepp ételfesték
A töltelékhez
-
10 dkg erdei gyümölcs mix
-
1 ek cukor
-
100 ml habtejszín
-
2 ek tejföl
-
1 ek zselatinfix
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen) elkezdjük felverni, majd ha már habos, hozzáadjuk a kristálycukrot. Nem verjük túl keményre, kicsit maradjon folyós - ha kis csúcsot húzunk fel belőle még hajoljon el. Most jön a legjobb rész: színezzük ételfestékkel (a lila színhez piros és kék festéket használtam, míg olyan nem lett, amilyennek elképzeltem).
- A mandulát és a porcukrot keverjük el. Ha nem elég finom a mandula, vagy mi magunk daráljuk, akkor mindenképpen szitáljuk át, mert a benne található zsiradék miatt hajlamos összeállni.
- Dolgozzuk bele a habba óvatosan.
- Töltsük bele a kinyomóba vagy habzsákba, és nyomjunk kb. 50 Ft-os nagyságú adagokat a formába, vagy egy szilikon sütőlapra. (Én a lapot egy tepsi hátára szoktam tenni.) Néhányszor csapkodjuk oda a munkalaphoz, hogy a felesleges levegő távozzék, majd hagyjuk egy órán keresztül száradni szobahőmérsékleten.
- Melegítsük elő a sütőt 140 fokra, és süssük a macaronokat 10-12 percig. Ha letelt az idő, próbáljuk meg megmozdítani az egyik szélsőt, így teszteljük, hogy elkészült-e.
A töltelékhez
- Az erdei gyümölcsöt 1-2 evőkanál kristálycukorral és egy evőkannál vízzel lassú tűzön főni tesszük.
- Ha már pépes, a keményítőt egy kis vízzel elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk. Sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.
- Hozzáadjuk a zselatint, majd a tejfölt. A tejszínt (amit előzőleg jó alaposan lehűtöttünk) a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös krémbe.
- A macaronokat a töltetlékkel megtöltjük, és párosával összeragasztjuk.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 12246
- Feltöltés dátuma: 2016. május 22.
Ajánló
A krémet tetszés szerint variálhatjuk (egyéb bogyós gyümölcsök: csak málna, áfonya, ribizli stb.), roppant egyszerűnek tűnik, de lekvárral is kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Amióta megcsodáltam a francia cukrászdák kirakatában a gyönyörűbbnél gyönyörűbb macaronokat, kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbáljam. Aztán utánaolvastam, és rájöttem, hogy ez nem egy egyszerű dolog, itt aztán imádkozhatunk a macaronok istenéhez, hogy minden sikerüljön! Úgy éreztem, kicsit túlpozicionálták ezt a sütit. Le is tettem róla. Majd nemsokára egy internetes nyereményjátékon mit nyertem? Macaronkészítő szettet! Nem volt több kibúvó, meg kellett próbálnom. Eleinte annyira nem hittem benne, hogy sikerülni fog, hogy nem is készítettem krémet, egyszerűen lekvárral vagy tejszínhabbal ettük meg, de aztán a sikereken felbuzdulva, ehhez az adaghoz már krémet is készítettem. Sok-sok receptet végigolvastam, míg végül a szett dobozán feltüntetett, viszonylag egyszerűbb mellett döntöttem.