r
Nosalty Logó

Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gegabriella
Epres-vaníliapudingos pite Gegabriella konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

660
Kalória
10.2g
Fehérje
95g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
73.7g
Víz
85g
Koleszterin
2.7g
Rost
40.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 5275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5560.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1710 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    589.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 5275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból először a lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, majd mehet hozzá a többi hozzávaló. Lágy, jól gyúrható tésztát kapunk, amit az összeállítást követően legalább egy órát pihentessünk a hűtőben.
  2. Míg a tészta pihen, készítsük el a pudingot és tisztítsuk meg az epret
  3. A pihenési idő letelte után nyújtsuk ki a tészta 2/3-át megfelelő nagyságúra, és helyezzük kivajazott-lisztezett tortaformába, majd mehet vissza 30 percre a hűtőbe.
  4. A sütőt melegítsük elő 175 fokra (alsó-felső sütés), és a hűtőből kivett tésztánkat helyezzük a sütőbe kb. 10-15 percre.
  5. Az elősütés után töltsük meg a pudinggal, és helyezzük rá a felszeletelt epret, majd tetszés szerint díszítsük a megmaradt tésztával, és kenjük meg a félretett tojásfehérjével. Helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép aranybarnára (sütőtől függően 40-50 perc)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A pite alaprecept a nagymamámtól való, mondhatni családi recept :) Bármilyen töltelékkel elkészíthető, épp ezért szezonnak megfelelően (alma, eper, stb) gyakran készítem más-más gyümölcsökkel. Most eperrel, mert a gyerekeim nagyon szeretik :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pop tart, az epres minipite

Hol van már az eperszezon? Igen, messze innen, de ez ne jelentse azt, hogy nem ehetünk epres süteményeket. Hiszen az a rengeteg üveg eperlekvár nem fogja magát felhasználni a kamrában, kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!