r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Tina-anya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta Tina-anya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 6317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Krémhez

Piskótához

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    433.7 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16366.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    3475 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    5958 mg
  • Nátrium
    4073 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3025 micro
Összesen 6317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Elkészítés

Krémhez

  1. Először megsütjük a piskótákat. 4 db tojássárgáját különválasztunk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk folyamatos mixelés közben a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot és sütőport.
  2. Mikor már szép habos és kivilágosodott, akkor hozzáadagoljuk a 4 ek lisztet, majd az 1 ek olajat, a 2 ek langyos vizet, és simára keverjük.
  3. Mikor ezzel megvagyunk, akkor óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét úgy, hogy ne törjön össze.
  4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és alsó-felső sütésen 160°C-on megsütjük. (Az én sütőmben laponként 12 percig sütöm, de minden sütő más.) Ha már szépen rózsaszínesedni kezd a teteje, akkor kész van.
  5. Ebből még 3 lapot kell ugyanígy elkészíteni.
  6. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
  7. A túrót krumplitörővel fellazítjuk, és hozzátörjük a puha margarint is.
  8. Ehhez mehet a citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint cukor, 2 cs vaníliás cukor. Jó alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a habtejszínt is, de ezt is óvatosan, hogy ez se törjön össze.
  9. Az első piskótát tányérra vagy tálcára téve kenjük meg a túrós krémmel, majd szórjuk meg nem túl sok eperrel. Erre mehet a második piskótalap, majd megint krém, megint kevés eper. Végül megint a túrókrém.
  10. Igazítsuk el a lapokat egymáson, ha kell, akkor késsel vágjuk le a kilógó széleket.
  11. Kenjük le az egészet a túrókrémmel, és díszítsük eperrel, tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 36 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6109
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 25.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az édes túrókrém és a friss gyümölcs kompozícióját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagyobbik névnapja az én születésnapom előtt néhány nappal van. Május eleje, mikor érik az eper. Én túrótortát szerettem volna, Timi epertortát. Ez lett belőle.

Hozzávalók

Krémhez

Piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...