Epres túrótorta Tina-anya konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Krémhez
-
14g citrom2 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
105 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
6 kcal
-
21g eper6 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
18 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
527
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Krémhez
-
170g citrom26 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g eper75 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Piskótához
-
660g tojás831 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
36g sütőpor18 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
48g víz0 kcal
Összesen
6317
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
Krémhez
-
6.1g citrom1 kcal
-
17.8g tehéntúró26 kcal
-
17.8g növényi habtejszín45 kcal
-
8.9g margarin64 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
8.9g eper3 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Piskótához
-
23.5g tojás30 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
1.7g víz0 kcal
Összesen
227
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1363.9 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 100.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
527
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.5 g
Zsír
-
Összesen 433.7 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 2171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16366.9 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 3475 mg
-
Vas 1018 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 5958 mg
-
Nátrium 4073 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.3 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1203.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2980 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 1774 mg
-
Retinol - A vitamin: 2849 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1544 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3025 micro
Összesen
6317
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.7 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Krémhez
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag habfixáló
Piskótához
-
12 db tojás
-
12 evőkanál finomliszt
-
12 csapott ek cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
3 csomag sütőpor
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Krémhez
- Először megsütjük a piskótákat. 4 db tojássárgáját különválasztunk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk folyamatos mixelés közben a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot és sütőport.
- Mikor már szép habos és kivilágosodott, akkor hozzáadagoljuk a 4 ek lisztet, majd az 1 ek olajat, a 2 ek langyos vizet, és simára keverjük.
- Mikor ezzel megvagyunk, akkor óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét úgy, hogy ne törjön össze.
- Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és alsó-felső sütésen 160°C-on megsütjük. (Az én sütőmben laponként 12 percig sütöm, de minden sütő más.) Ha már szépen rózsaszínesedni kezd a teteje, akkor kész van.
- Ebből még 3 lapot kell ugyanígy elkészíteni.
- A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
- A túrót krumplitörővel fellazítjuk, és hozzátörjük a puha margarint is.
- Ehhez mehet a citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint cukor, 2 cs vaníliás cukor. Jó alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a habtejszínt is, de ezt is óvatosan, hogy ez se törjön össze.
- Az első piskótát tányérra vagy tálcára téve kenjük meg a túrós krémmel, majd szórjuk meg nem túl sok eperrel. Erre mehet a második piskótalap, majd megint krém, megint kevés eper. Végül megint a túrókrém.
- Igazítsuk el a lapokat egymáson, ha kell, akkor késsel vágjuk le a kilógó széleket.
- Kenjük le az egészet a túrókrémmel, és díszítsük eperrel, tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 36 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6115
- Feltöltés dátuma: 2013. július 25.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az édes túrókrém és a friss gyümölcs kompozícióját.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A nagyobbik névnapja az én születésnapom előtt néhány nappal van. Május eleje, mikor érik az eper. Én túrótortát szerettem volna, Timi epertortát. Ez lett belőle.