r
Nosalty Logó

Epres túrótorta Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Epres túrótorta Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    144 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.1 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 2725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.9 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 20 dkg eper (pár szem, félbevágott)

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukrokkal és vajjal. Majd a túrót, pudingport, citromhéjat is hozzákeverjük. A tejet hozzáöntve alaposan kikeverjük.
  2. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáadagoljuk.
  3. Vajazott, lisztezett formába öntjük. Félbevágott eperszemekkel díszítjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Kihűlve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7467
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

A nálam található levesek és főzelékek után bátran ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eper még finomabbá teszi a túrós desszertünket. Lehet kisebb tortaformába is önteni, és akkor magasabb lesz. Az enyém azért vékonyabb, mert elég nagy átmérőjű a formám.... Bár a vastagsága nem számított, hiszen a kedves szomszédunkkal együtt hamarosan elfogyasztottuk...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...