Epres-túrós sütemény Glasertől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
125g sovány túró118 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
21 kcal
-
38g eper11 kcal
-
2 kcal
A morzsához
-
15g finomliszt55 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
34 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
587
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
1000g sovány túró940 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
171 kcal
-
300g eper90 kcal
-
19 kcal
A morzsához
-
120g finomliszt437 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4696
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
41.8g sovány túró39 kcal
-
8.4g crème fraîche30 kcal
-
10.5g cukor40 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
1g búzadara4 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
12.5g eper4 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
A morzsához
-
5g finomliszt18 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
2.1g fehér csokoládé11 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
195
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
587
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.3 g
Zsír
-
Összesen 191.3 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1334 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1819.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.7 g
-
Cukor 355 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 480.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 832 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 767 mg
-
Retinol - A vitamin: 821 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1313 micro
Összesen
4696
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
1 kg sovány túró
-
200 g crème fraîche
-
250 g cukor
-
1 ek citromlé
-
5 db tojás
-
3 csapott ek búzadara
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
300 g eper
-
1 teáskanál vaníliás cukor
A morzsához
-
120 g finomliszt
-
50 g cukor
-
50 g vaj
-
50 g fehér csokoládé
Elkészítés
A töltelékhez
- Egy tortaformát a vajjal kikenünk.
- A sütőt előmelegítjük.
- A túrót a créme fraiche-vel, cukorral, citromlével, tojásokkal, darával és pudingporral simára kavarjuk.
- Az epreket megmossuk, négybe vágjuk, megszórjuk a vaníliás cukorral, elkeverjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
- A masszát az előkészített tepsibe öntjük. Betoljuk a sütőbe és 35 percig sütjük.
- A morzsához a lisztet a cukorral és a vajjal eldolgozzuk. A csokoládét apró kockákra vágjuk, és a morzsához keverjük.
- A morzsát a süteményre szórjuk, és további 35-40 percig sütjük, míg a morzsa elkezd barnulni.
- A süteményt kivesszük, a formában hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6814
- Feltöltés dátuma: 2012. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ha a morzsa nagyon barnulna, takarjuk le pergamenpapírral.